van der Horst

Trophée Andros: Twee podiumplaatsen en een zege voor Belgian Audi Club Team WRT

Trophée Andros - Val Thorens
Trophée Andros - Val Thorens
Het Belgian Audi Club Team WRT begon dit weekend aan zijn winterseizoen, met de start van de 27e editie van de Trophée Andros in Val Thorens van het Belgische team in het beroemde skioord in de Savoie ging niet onopgemerkt voorbij. "Onze nieuwe Audi's A1 quattro konden op heel wat bijval van het publiek en de fans rekenen", klinkt Vincent Vosse, teamchef, verheugd. "De voorbereiding was intens, maar ze waren op tijd klaar en we zijn er zelfs in geslaagd om nog een succesvolle testsessie in Alpe d'Huez af te werken voor we naar Val Thorens kwamen. Kwestie van het seizoen in optimale omstandigheden te kunnen starten!"
Dubbel podium voor Panis in Elite Pro
 
Audi A1 Quattro Trophée Andros
Audi A1 Quattro Trophée Andros
Die goede voorbereiding wierp meteen haar vruchten af. De Audi's geprepareerd door WRT toonden immers al vanaf hun eerste rondjes in competitie hoe betrouwbaar en performant ze zijn. Tijdens de eerste racedag op zaterdag wist Olivier Panis zich meteen te onderscheiden met een 3e beste chrono in de kwalificatie, een resultaat dat hij in de finale zou bevestigen. De regerende vicekampioen eindigde net voor zijn jonge teamgenoot Adrien Tambay, die zo meteen duidelijk maakte dat we ook met hem rekening zullen moeten houden dit jaar.
 
De volgende dag reed Olivier Panis opnieuw in de voorste gelederen in Elite Pro, de koningsklasse in deze discipline. Na een vierde stek in de kwalificaties won de ex-F1-piloot tijdens de finale één plaats en eindigde hij na optelling van de punten opnieuw op de laagste podiumplaats. In de tussenstand van het kampioenschap bekleedt Olivier nu de 4e plaats, maar op slechts vier punten van de leider. Adrien Tambay, die op zondag als 8e eindigde, staat nu 7e in de tussenstand.
 
Overwinning voor Daziano in Elite
 
Lionel Daziano, regerend kampioen in de Elite-klasse (vorige jaar Elite 2 genoemd), begon sterk aan zijn seizoen. De piloot uit de Var maakte bij de eerste racedag op zaterdag meteen indruk. Hoewel hij zich als snelste gekwalificeerd had, moest de piloot met de Audi A1 quattro #11 in de finale vrede nemen met de tweede plaats. Na de optelling van de punten kwam hij echter alsnog op de hoogste trede van het podium! In de andere bolide van het Belgische team behaalde Bérénice Demoustier de 11e plaats.
 
Op zondag had de titelverdediger het iets moeilijker. Lionel eindigde pas als zesde en verloor zo de eerste plaats in het kampioenschap. Met een achterstand van nauwelijks 8 punten hoopt de WRT-piloot daar volgend weekend in Andorra echter meteen verandering in te brengen. Bérénice Demoustier eindigde zondag op de 13e plaats.
 
Vosse: "We wilden punten scoren"
 
Bij het Belgian Audi Club Team WRT konden ze best tevreden zijn... "Deze eerste race met onze nieuwe wagens is zeer goed verlopen", glimlachte Vincent Vosse op zondagavond. "We kenden geen grote problemen en presteerden meer dan behoorlijk, zeker als je rekening houdt met de ballast die Olivier en Lionel zaterdag aan boord kregen op basis van hun resultaten van vorig jaar. We wilden punten scoren dit weekend... en daar zijn we uiteindelijk ook in geslaagd! Zesvoudig kampioen Jean-Philippe Dayraut had af te rekenen met mechanische problemen en kende dus minder succes... maar het kampioenschap is pas begonnen en na volgend weekend in Andorra zou de stand er al helemaal anders kunnen uitzien."

Belgian Audi Club Team Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 7 december 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons