van der Horst

Trophée d'Alsace: Drie op een rij voor Bollen, Kluyskens en Debrus (DRM Belfix)

DRM Belfix - VW Fun Cup
DRM Belfix - VW Fun Cup
Voor de derde opeenvolgende keer is een intern duel bij DRM Motorsport uitgedraaid in het voordeel van regerende kampioenen Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus. De #477 DRM Belfix zegevierde op l’Anneau du Rhin nadat grote rivalen Edouard Mondron, Gilles Smits en Stéphane Lémeret (#2 DRM Autographe) uit de wedstrijd waren verdwenen.
Start Trophée d’Alsace 2020
Start Trophée d’Alsace 2020
Maar liefst 25 keer tijdens de eerste vijf uur van de Trophée d’Alsace, derde manche van de VW Fun Cup powered by Hankook, wisselde de leiderspositie tijdens de tussen de #477 DRM Belfix (Bollen-Kluyskens-Debrus) en de #2 DRM Autographe (E. Mondron-Smits-Lémeret). Even later kwam het bloedstollende duel jammer genoeg tot een einde, toen Gilles Smits een bandenstapel raakte en daardoor onherstelbare schade opliep.
 
De regen die op twee uur van het einde zijn opwachting maakte op het circuit van l’Anneau du Rhin bracht een derde opeenvolgende overwinning voor de regerende kampioenen niet meer in gevaar. “Die nattigheid had de #2 een klein voordeel kunnen opleveren, aangezien zij hun auto in die richting hadden afgesteld”, reageerde Gilles Debrus aan de voet van het podium. “Ik had in bepaalde bochten al gemerkt dat hun achtertrein soepeler reageerde en ze zo meer grip hadden. Toen Gilles van de baan ging, dachten we dat de zege binnen was, maar de druk van de achtervolgers werd groter en groter, in die mate dat we op een uur van het einde beslist hebben om een bandenwissel door te voeren. Ik wil het team dan ook een pluim op de hoed steken voor hun uitstekende strategie.”
 
Op pure snelheid was er niets te doen aan die twee wagens van DRM Motorsport. De derde auto van het Brusselse team die in de voorposten werd verwacht, de #499 Proxy Delhaize van Adam Christodoulou, Gilles Verleyen en teambaas Matthieu de Robiano, verdween al in het openingsuur uit de strijd voor de overwinning door problemen met de uitlaat. Dankzij het onheil van de #2 en de #499 kon Milo Racing twee wagens op het algemene podium plaatsen: na een intens onderling duel grepen Guillaume Mondron, Emile de Dryver en Simon Tourneur in de #480 de zilveren medaille, voor de #404 van Paul Theysgens, Timo Van Impe en Michael Leenders.
 
Clubsport Racing viert zowel in Fun als Pure
 
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Clubsport Racing - VW Fun Cup
De spanning in het kamp van Clubsport Racing, het team dat technische ondersteuning krijgt van Allure Team, was in de slotfase van de race te snijden. De #415 van Koen De Wit en Marnik Battryn streed immers mee voor de algemene podiumplaatsen, om uiteindelijk aan de voet van het ereschavot te stranden. Het Brabantse team won wel, net als in Zandvoort, de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun) en toonde dus eens te meer waarom ze de regerende kampioenen zijn in hun klasse. Ook de #278 Acome Racing by AP (Manu Nava-Anthony Rosa-Alexandre Charlier-David Doutrepont) herhaalde zijn prestatie van de Benelux Open Races en reed in Frankrijk naar de tweede plaats.
 
Op het podium van de Fun-klasse was geen plaats voor de polesitters van Leader Racing (de #65 van Nygel Verhaeren, Quentin Laruelle en Maxime Lieutenant), die na een aanrijding heel wat kostbare tijd verloren en hun zegekansen in rook zagen opgaan.
 
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Clubsport Racing mocht in de Elzas tweemaal de champagne ontkurken, aangezien Olivier Aerts en Philip Vandewalle met de #114 niet alleen derde werden in Fun, maar ook zegevierden in de Pure-categorie (voor teams met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring). Urenlang leverde het duo een secondestrijd met de #290 Herock by Comtoyou van Laurent Van Laere, Gaetan Lancksweerd en Tristan Földesi, maar een schuiver in de regen, op minder dan een uur van het einde, deed de #290 terugvallen naar de vierde plek. De overige podiumplaatsen waren voor DRM Motorsport, met de #53 Nice Cars van Arnaud Kahia, Simon Carrera en Frederic Bocquet op de tweede plek, en de #199 Materne-Credeco van Jean-Luc Heymans, Martin Businaro, Philippe en Quentin Denis die als derde aantikte.
 
Publincentive by Leader Racing - VW Fun Cup
Publincentive by Leader Racing - VW Fun Cup
Ook in de Pure-categorie was er geen succes weggelegd voor de polesitters. Michaël, Louis en Camille Mazuin (#422 Michaël Mazuin Sport), winnaars van de eerste twee afspraken in Zolder en Zandvoort, braken de ophanging van hun VW Fun Cup na een contact met een bandenstapel en konden zo niet meer doen dan de schade beperken. De overwinning bij de Biplaces was tot slot weggelegd voor de #355 Publincentive by Leader Racing van Lyssia Baudet, de tweede vrouw in het peloton, Jean-Michel Mahy en Christian Gengoux.
 
Voor de VW Fun Cup powered by Hankook is het tijd om terug te keren naar eigen land. Het Circuit de Spa-Francorchamps kon niet op de kalender ontbreken en ontvangt de spectaculaire racekevers op 29 en 30 oktober voor een confrontatie van 12,5 uur in het kader van de Hankook Belgian Autumn Races. Meer dan tijd genoeg om onvergetelijk plezier te beleven op de mooiste piste ter wereld…
 
VW Fun Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zondag 4 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée d'Alsace.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons