van der Horst

Trophée de Bourgogne: Junior Trophy: Sarah Bovy laureaat - Dylan Derdaele blijft leider

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Zoals we ondertussen weten organiseert Kronos Events in het kader van de BRCC Sprints de Junior Trophy, voorbehouden aan rijders geboren na 31 december 1987. Een jury die bestaat uit journalisten en baan- en standcommissarissen zou na afloop van de BRCC Sprints oordelen over de naam van de meest geschikte laureaat.
  • LTF
Omdat er was gebleken dat heel wat jongeren paraat tekenen in de BRCC Endurance, maar niet noodzakelijk ook starten in de BRCC Sprints, werd besloten de Ridley Junior Trophy open te stellen voor zowel de sprints als de endurance.

Voor de Trophée de Bourgogne, de tweede round van het BRCC, gaat de Junior Trophy – met een Ridley mountainbike als prijs – naar Sarah Bovy. Sinds de geboorte van het BRCC is de bijna 24-jarige dochter van voormalig F3-rijder Quirin een trouwe verschijning in het Belgian Racing Car Championship. La Bovy treedt dit jaar aan in een Silhouette met de looks van een BMW, maar weliswaar aangedreven door een dikke Chevrolet V8. In de BRCC Endurance tekende Sarah voor een schitterend wedstrijdbegin, vertoefde een hele tijd in de Top 5 en reed op een gegeven ogenblik zelfs in 2de stelling, alvorens zij het stuur doorgaf aan teammaats Jean-Christophe Montant en Christophe Contre.

Naast de Ridley Junior Trophy worden er ook punten gegeven, zodat we op het einde van het seizoen van het BRCC 2013  ook kunnen spreken van een BRCC Junior Champion.
Voor de berekening van de punten wordt het beste eindscore per weekend weerhouden, sprint of endurance. Op die manier is er geen nadeel voor een rijder of een formatie die niet over de middelen beschikt om zowel in sprint als in endurance aan te treden.

Na de Trophée de Bourgogne leidt nog steeds Dylan Derdaele, voor Michael Albert en Martin Van Hove (Porsche GT Challenger) en Guillaume Mondron (Ginetta GT Light).

BRCC Junior Championship: 1. Dylan Derdaele 81; 2. Michael Albert-Martin van Hove 77; 3. Guillaume Mondron 70; 4. Damien Dupont 61; 5. Sarah Bovy 59; 6. Bart Van Haeren 55 ; 7. Charlotte Maes, Karen Vaes, Sarah Ganser 40; 8. Kevin Caprasse 35; 9. Christoff Corten 31; 10. Pierre Brice Mena 16,5

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 13 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons