van der Horst

Trophée de Bourgogne: Nabeschouwing Nicolas Jussy

Het voorbije weekend was vrij intensief voor Nicolas Jussy, daar hij deelnam aan de manches van zowel de BRCC Sprints, BRCC Endurance en de Be Trophy op het geweldige circuit van Dijon. Na zijn overwinning in de SEAT Trophy en in de categorie Toerisme Pro van de BRCC Endurance tijdens het openingsweekend in Zolder, had de Brusselaar de nadrukkelijke intentie hier een vervolg aan te geven in het land van de mosterd, deze keer in het gezelschap van zijn nieuwe ploegmaat Nicolas Léonard. Jammer genoeg ging een klein foutje van deze laatste in de openingsronde meteen roet in het eten strooien, en de kans op overwinning in deze wedstrijd van 3 uur onmogelijk maken. « We hadden inderdaad op meer gehoopt, legt Nicolas uit. Dit gezegd zijnde, door tweede te eindigen in de SEAT Trophy met onze Leon Supercopa #33 van het Team Allure doen we geen slechte zaak in de optiek van het kampioenschap. We weten nu echter weld at we vooral rekening zullen moeten houden met de wagen van ProSpeed Competition. Momenteel hebben we elk één manche gewonnen en zijn we beide éénmaal tweede geëindigd. Niet sis dus verloren, in tegendeel zelfs… »
Op zaterdag had Nicolas wel al geschitterd in de BRCC Sprints door te eindigen voor de andere SEAT Team Allure, bestuurd door Grégory Paisse. « Ik heb het verschil kunnen maken tijdens de tweede Sprint door mijn teamgenoot meteen voorbij te gaan, vervolgt Nicolas. Hij is niet in staat geweest om nog iets terug te doen, wat mij de overwinning in de SEAT Trophy en in Toerisme Pro heeft opgeleverd. Een gouden zaak, daar ik momenteel de vierde plaats in het algemene kampioenschap inneem. Dit is zeer motiverend, want ik zal alles moeten geven vanaf nu, zowel in de Sprints als in Endurance, en dit vanaf het volgende weekend op het circuit van Spa-Francorchamps op 8 en 9 juni. »
 
Als kers op de taart was Jussy ook van de partij voor het openingstreffen van de Be Trophy 2013. Net zoals vorig jaar heft hij als ploegmaat een zekere Fred Bouvy, een echte referentie van het circuitgebeuren in ons land, maar ook Damien Coens en Cédric Bollen. Dit jaar wordt de wagen, een Be Cox van de derde generatie, toevertrouwd aan het Team Allure van Jean-François Olivier. « We eindigen uiteindelijk op de derde plaats na de opsomming van de twee manches van respectievelijk 170 en 190 minuten, analyseert Nicolas. We hebben de wagen eigenlijk pas enkele dagen voor de eerste wedstrijd gekregen, wat te kort was om het verschil te kunnen maken. Onze set-up was niet ideaal, maar we gaan een aantal testsessies organiseren tegen de volgende manche van Zandvoort in Nederland, teneinde de problemen op te lossen die zich hebben voorgedaan. Dit gezegd zijnde, het zijn zeer belangrijke punten die we in de wacht hebben kunnen slepen, rekening houdend met de omstandigheden. Opdracht volbracht dus, in afwachting van beterschap. Eveneens hebben we nog eens kunnen vaststellen wat de toegevoegde waarde is van Fred Bouvy in het team. In de gietende regen vloog hij over het circuit ten opzichte van de concurrentie ! We zijn dus zeker optimistisch voor de rest van het seizoen… »

Nicolas Jussy pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 14 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons