van der Horst

Trophée de Bourgogne: Voorbeschouwing Nicolas Jussy

In navolging van zijn overwinning in de Tourisme Pro van het BRCC Endurancekampioenschap te Zolder, zal Nicolas Jussy terug zijn helm opzetten dit weekend gedurende de steeds geapprecieerde maar ook intense uitstap naar het Franse circuit van Dijon-Prenois. Gedurende deze Trophée de Bourgogne zal zowel het Belgian Racing Car Championship te bewonderen zijn, maar ook de Be Trophy, waarvan het het openingsweekend van het seizoen zal zijn.
Zoals al vaker in het verleden, zal Nicolas een nieuwe ploegmaat aan zijn zijde hebben in de BRCC. « Na François Verbist zal ik deze keer samenrijden met Nicolas Léonard in Dijon, bevestigt de Brusselaar. Ik weet dat Nicolas bijzonder snel is op het bourgondische circuit, en ik reken dus op hem om een tweede overwinning in de wacht te kunnen slepen in de Endurance op zondagnamiddag. Vooral dat het deze keer een wedstrijd over drie uren is die ons te wachten staat. Ik zal echter waarschijnlijk de twee maal de twee gedeeltes van de BRCC Sprints voor mijn rekening nemen, en zal hier met plezier de druk zetten op mijn collega’s van het Team Allure Kevin Caprasse en Grégory Paisse. De strijd zal dus spannend zijn tussen de SEAT Leons Supercopa op dit circuit voor grote jongens! »
 
Kwestie van de smaak te pakken te krijgen, zal Nicolas Jussy deelnemen aan de openingsmanche van de Be Trophy 2013 aan het stuur van een wagen die eveneens door het Team Allure van Jean-François ‘Kiki’ Olivier zal ingezet worden. Zijn ploegmaats zullen Fred Bouvy en Cédric Bollen zijn, bijgestaan door Damien Coens die een helpende hand komt bieden gedurende één relais. « We beschikken uiteraard over een Be Cox Evo3 van de laatste generatie, voortgedreven door een 2 liter benzine met sequentiële versnelling, vervolgt Nicolas. We steken het niet onder stoelen of banken, ons objectief is om dit seizoen onze ‘kikker’ te laten zegevieren in het algemene klassement en in het kampioenschap, ook al kon de originele groene bekleding van vorig jaar niet tijdig geproduceerd worden voor Dijon. Onze amfibie zal zich deze keer in een meer exotisch kleedje steken, meer bepaald in het rood. Cédric zal van de eerste testsessies donderdagochtend gebruik maken om een grondige kennismaking te maken met de nieuwe configuratie, teneinde alles klaar te stomen voor de twee manches van respectievelijk 170 en 190 minuten. »
 
U heeft het begrepen, Nicolas Jussy zal gedurende het hele Franse weekend moeten jongleren tussen de SEAT Leon Supercopa en de Be Cox Evo3. Een delicate opdracht die hem meer dan bevalt. Actie!

Nicolas Jussy pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 10 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons