van der Horst

Trophée de Bourgogne: Opnieuw winst voor Stienes Longin en Thomas Piessens

Stienes Longin-Thomas Piessens - BMW M3
Stienes Longin-Thomas Piessens - BMW M3
Twee weken geleden mochten Stienes Longin en Thomas Piessens in Zolder “The Winner takes it All” zingen na hun pole positie, snelste ronde en overwinning tijdens het New Race Festival. Op zaterdag 10 mei 2014 klonk de hit van ABBA opnieuw in het hun hoofden, maar deze keer was dat in de Bourgogne, op het circuit van Dijon-Prenois (Fr.). Longin en Piessens pakten bij de Trophée de Bourgogne de volle buit tijdens de BGDC-wedstrijd en dat was alleen mogelijk door de inspanningen van hun LVR-team, want het was geen gezondheidswandeling voor de twee youngsters in Dijon.
“Amai, wat een tweedaagse hier in Frankrijk”, opent Stienes Longin. “Op vrijdag hadden we al in de eerste training stukken en dienden we voor de rest van de dag langs de zijlijn toe te kijken. Dankzij de inspanningen en de nachtelijke arbeid van onze LVR-crew was de wagen dan toch klaar voor de kwalificatie, waarin ik de pole kon realiseren. Maar tijdens de wedstrijd liep het opnieuw fout, want een leeglopende band gooide roet in het eten. Een vroege pitstop drong zich op, maar ook nu weer deden de LVR-jongens schitterend werk. We dienden natuurlijk wel onze wedstrijdtactiek aan te passen, want we waren op achtervolgen aangewezen. Thomas Piessens leverde prachtig werk tijdens zijn stint en kon het verschil, dat twee ronden bedroeg, terug brengen tot minder dan 1 ronde. Hoed af voor Thomas!”
 
De tweede stint van Longin junior was er eentje om in te kaderen. Met 1m20sec achterstand en met het mes tussen de tanden trok hij vol ten aanval. “Het was inderdaad een goede stint, mijn rondetijden waren heel goed en ik naderde dan ook snel op de leider. Maar Johan Huygens kreeg een twijfelachtige sanctie aan de broek gesmeerd en dat is jammer, want ik had graag met hem tot de laatste seconde van de race een sportieve strijd geleverd. Gelukkig staan die mannen toch nog op het podium, want dat verdienen ze. Maar de grootste verdienste bij deze trip naar Dijon gaat naar onze LVR-crew. Zonder hen hadden we vrijdag al kunnen inpakken. Bedankt LVR, want deze zege is evenveel van jullie als van Thomas en mezelf!“

Stienes Longin Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 12 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons