van der Horst

Trophée de Bourgogne: Nabeschouwing van de organisatoren (BMW Cups)

BMW Clubsport Trophy op Dijon
BMW Clubsport Trophy op Dijon
Een legendarisch circuit, een prachtige wijnregio in Frankrijk, mooi lenteweer, de vakantiesfeer... Het was goed toeven in de BMW Racing Cups afgelopen weekend binnen het kader van de Trophée de Bourgogne. Eén enkel probleem (maar wel een belangrijk) plaagde de deelnemers: de tijdswaarneming gedurende de tweede race. Aan het euvel hadden de verantwoordelijken van de BMW Racing Cups niet de minste schuld. Maar het eindklassement werd pas officieel gemaakt op woensdag.
  • St. Paul
BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Tijdens de eerste wedstrijd, een race van 150 minuten op zondagochtend, woedde er volop strijd tussen de rijders van diverse generaties in de BMW Clubsport Trophy. En het was niet meer dan logisch dat de zeer talentrijke jonge wolven zoals Lorenzo Donniacuo en Bernard Claes de overwinning binnen haalden. De BMW 325i #42 won met een ronde voorsprong op de #158 van de andere leden van de familie Donniacuo, Giovanni et Luigi, vergezeld van Benoît Philips. Het eerste podium van het weekend werd volgemaakt door de #325 van Thierry De Zan, die nog maar eens uitstekend werd bijgestaan door Denis Dupont, David De Saeger en Audran Lernoux.
 
Met de bloeiende, gele koolzaadvelden als decor zagen we een intense jacht op de ereplaatsen. De #78 van Eric Sliphorst, Carlo Izelaar en Mick De Jong miste het podium voor amper… 7 seconden, en dat na een wedstrijd van 150 minuten! De Nederlanders gingen voor aan de #46 van Steven Dewulf en Jeromy Hessels, de #3 van Guido en Tom Werckx en de #584 van Giovanni Scamardi en Doriano Marcucci.
 
BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Zege voor de broeders Hakan en Recep Sari in de BMW M235i Racing Cup. Maar achter hen organiseert de tegenstand zich voor het tweede deel van het seizoen. Die concurrentie wordt er voornamelijk gevoerd door een aantal gentlemen-drivers. 
Kort na de start van de tweede race legde de wedstrijdleiding de koers stil met rode vlag. Reden: een probleem met de tijdswaarneming. En het is vanaf dat moment dat de deelnemers de resterende tijd afwerkten zonder een opgemaakt klassement. “Aangezien we geen enkele tijd op het bord kregen, bleef er aan onze rijders maar één mogelijkheid over: volop in de aanval gaan om zo hoog mogelijk te eindigen binnen het klassement”, verduidelijkte Jan Horemans, organisator en promotor van de BMW Racing Cups. “Het was een ongebruikelijke situatie maar het kon toch niet de sfeer verstoren die er tijdens deze mooie meeting heerste…”
 
BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Het eindklassement van deze 2de race werd met de hand herrekend en het was uiteindelijk het trio Luigi Donniacuo, Giovanni Donniacuo en Benoît Philips die werden uitgeroepen tot winnaars, met 26 seconden voorsprong op Sliphorst-Izelaar-De Jong. De tweede top-3 van de dag werd vervolledigd door De Zan-Dupont-De Saeger-Lernoux. Lorenzo Donniacuo en Bernard Claes strandden op de 4de positie voor slechts ... 38 duizendsten van een seconde. Ze eindigden voor Dewulf-Hessels, Werckx-Werckx en Scamardi-Marcucci. 
 
Er was ook een nieuwe zege voor de broers Sari in de BMW M235i Racing Cup. Zij slaagden erin om binnen te geraken in de top 10 van het algemenen klassement en dat is op zich een uitstekende prestatie.  
 
Na deze zonnige avonturen in Dijon trekt de karavaan richting Zandvoort. Daar staat de volgende meeting op de kalender tijdens het laatste weekend van mei, aan de stranden van de Noordzee.  Het zal al de derde afspraak zijn van het seizoen 2017, dat feller dan ooit bevochten wordt… 

BMW Racing Cups Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op zondag 7 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons