van der Horst

Trophée de Bourgogne: Voorbeschouwing van de organisatoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Na een eerste confrontatie op Circuit Spa-Francorchamps strijkt de European VW Fun Cup dit weekend neer in de streek van Dijon, de Bourgogne, het land van de mosterd ! Een dertigtal Dolle Kevers worden er verwacht op het Circuit Dijon-Prenois voor de tweede manche van de VW Fun Cup. Na de verrassende overwinning van #277 Allure Team van Bollen-Mondron-Kluyskens-Caprasse in de Ardennen zijn er heel wat kandidaten die op weerwraak zinnen tijdens de twee races van 4 uur die op het programma staan…
Traditioneel trekt de VW Fun Cup eind april altijd naar Frankrijk voor de al even bekende Trophée van de Bourgogne en deze keer krijgen de deelnemers geen 8 uursrace, zoals tijdens de Trofee van de Hoge Venen, onder de wielen geschoven, maar gaan we voor twee keer 240 minuten… fun! Met een dertigtal VW Fun Cup aan de start, belooft het een leuke bedoening te worden. In de hoop dat de zon ook van de partij zal zijn op en rond de piste van Dijon-Prenois !

De genaamde Trophée van de Bourgogne is een organisatie van Kronos Events en staat niet enkel in het teken van de tweede afspraak van de European VW Fun Cup. Zo is er de fameuze Westfieldcup met een veld vol met zo’n 22 Westfield-bolides, die hun origine – lees de tot de verbeelding sprekende Lotus Seven – niet kunnen verstoppen. De Nederlands getinte Westfield gaat voor drie races van telkens 25 minuten!

De BGDC (wat staat voor Belgian Gentlemen Driver’s Club) is eveneens toe aan de tweede krachtmeeting met de Dijon 300. Een veertigtal auto’s (met een Porsche van het Franse toonaangevende Alméras) worden aan de start verwacht van twee races van 150 minuten: een eerste rit op zondagochtend en een finale op zondagavond.

Tenslotte is er nog een manche van de Duitse International DMV-GTC. En daar krijgen we knappe auto’s te zien zoals Audi R8 LMS, Mercedes AMG, BMW Z4, Porsche 991 of Lamborghini ! Deze pk-monsters gaan voor twee races van 30 minuten en een laatste van 60 minuten (en die heet Dunlop 600).

Een vol huis ! Met veel fun en relax racen. Afspraak op Circuit Dijon-Prenois!

Kronos Events



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons