van der Horst

Trophée de Bourgogne: Voorbeschouwing van de organisatoren

In de nasleep van de Spa 400, de opener van het seizoen op het circuit van Spa-Francorchamps, is de Hundred Series by BGDC 2018 nu klaar voor een eerste verplaatsing naar het buitenland. Op het programma staat een race van 300 minuten op het schitterende circuit van Dijon-Prenois, in het hart van de Franse Bourgogne. Het is meteen de kans op revanche voor zij die tijdens de eerste afspraak van het seizoen de boot gemist hebben.
Net als in de Spa 400 zien we twee silhouetten in de Division 3… en zij zullen strijden voor de algemene zege. De MARC Focus V8 VDS Racing Adventures van Raphaël van der Straten en Thierry de Latre du Bosqueau wil zeker een tweede zege, maar de nieuwe en prachtige Renault Mégane Trophy van Michaël Divoy, Patrick Asnong en Gaël Frère zal zeker een te duchten tegenstander worden op een omloop die de Franse bolide erg moet liggen.

In de Division 4 is er de RXC Domec van Patrick Engelen en Philip Daniels en die wagen zal met zijn nieuwe krachtbron zeker ook aanspraak op de zege kunnen maken. Zeker op te volgen deze bolide, net als de rijders in de kleuren van het bekende Franse team Almeras, die opnieuw van de partij zijn met hun Porsche 997 GT3 Cup S: Pierre Martinet, Gérard Tremblay en Christian Blugeon zullen zeker willen schitteren op eigen bodem en het trio beantwoordt perfect aan de filosofie van de Hundred Series by BGDC. Wie wint dit duel tussen Frankrijk en België?

De BMW 130d #100 van Vermeulen-Van Asch-Claes-Van Bael kende weinig meeval tijdens de Spa 400 en wil dus voor de verrassing zorgen in Dijon.

De horde Peugeot zal zonder meer weer aan het feest zijn in de Division 2. Zo is er DRM Motorsport van Matthieu de Robiano en Pierre Dupont, dat revanche wil. Het duo wil met de 308 Racing Cup voor de identieke wagen met startnummer #226 (Benoît en François Semoulin, met Geoffrey Heyninck) eindigen. Die laatste wagen staat uiteraard in de kleuren van Semspeed. Opgepast ook voor de Peugeot RCZ Cup, want deze Franse racewagens willen niet onderdoen voor de 308 Racing Cup. De #188 de Heinen-Hayot zal willen scoren na een moeilijke race in Francorchamps, terwijl de #288 van Hortulanus-Dussoul de top 3 ambieert, net als in de Spa 400. Zonder de Seat Leon Supercopa zal de BMW Compact met mechaniek van een M3, de #444 van Verbeke-Smets, zeker ook een woordje willen meespreken.

De laureaat van de Division 1 in Spa, de Porsche Boxster #24 van Neutelers-Beeckman-Denis, wil ook weer uitblinken in zijn divisie en de Klasse D, maar voor winst in de divisie moet hij voorbij de protagonisten van de Klasse B (2 liter). In de categorie zien we de BMW 325i Clubsport van Thierry De Zan. Concurrentie komt er ook van de Vauxhall Astra Coupé #777 van Ménage-Kasters, die de vroege problemen van Spa wil vergeten, of de Renault Clio Cup #28 (Simon-Zahnen-Charlier), #37 (Debroux-Jeukenne-Deger), #110 (Breulet-Branne-Boyekens, revelatie in Francorchamps) en #510 (Duthoit-Franken-Vernaillen).

Zoals de traditie het wil, zien we ook de Honda Civic 2 liter, met de #6 (De Laet-Van Billoen) en #53 (Franken-Libbrechts).  Massimo Petralia en Clément Nopère doen het dan weer met de Suzuki Baleno BGDC Young Drivers, en de Civic zien we in de kleinste categorie, de Klasse A (1600cc), met een duel tussen de #5 van Deridder-Van Belle en de #48 van Van Mechelen-Thiroux-Businaro.

Zaterdag tussen 18u05 en 18u50 is er de kwalificatie van de Dijon 300 de race zelf is er zondag tussen 14u00 en 19u00.

BGDC PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 26 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons