van der Horst

Trophée de Bourgogne: Nipte pole voor GPR voor BRASS Racing in BRCC Endurance

Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
In Dijon was er vandaag reeds heel wat bedrijvigheid. Inzake de tweede manche van de BRCC werden de kwalificaties verreden met de pole in endurance voor de GPR Aston Martin GT3 waarin Tim Verbergt de snelste chrono draaide met een nipte voorsprong van 34/100 seconde op de BRASS Racing-Viper van Van Hooydonk en De Weerdt. Michaël Schmetz start met de tweede GPR-Aston zondag op de tweede startrij en liet de ProSpeed-Porsche van Bouvy/Coens/Grandjean en de Audi R8 LMS van Kumpen/Longin/Makelberge achter zich.
Iets verderop was er de strijd om de pole in GT-Cup die uiteindelijk werd beslecht in het voordeel van de Porsche van Belgium Racing met Derdaele/Heyer/Mattheus voor de Ferrari 458 Challenge van de familie Thiers.  

In de Sprint, waar dankzij enkele gastrijders uit de BGDC toch nog 16 wagens op de baan kwamen, ging de strijd om de pole alweer tussen de Ginetta’s en de Silhouettes en het was de Astur Car Ginetta G50 GT4 van de gebroeders Mondron die ditmaal aan het kortste eind trok met een tijd van 1:25.324. Michaël Schmetz pakte op zijn GC10-V6 BMW 1 de tweede tijd in 1:25.669. De tweede startrij wordt volledig ingenomen door Ginetta’s met de wagen van Ueberecken/Lequeux (Prime Racing) voor die van Piron (Astur Car).Twee BMW’s vullen de derde startrij met de Silhouette van Franck Radet voor de M3 GT4 van de Fransman André Grammatico. Na de Porsche van Philippe Huart volgt de eerste tourisme wagen de SEAT SuperCopa van Grégory Paisse die Nicolas Jussy op een identieke wagen net voor bleef. Voor zijn debuut in de BRCC reed de Zwitser Patrick Gnos op zijn Mazda3 made in USA de elfde tijd na de de BMW van Pampel. De beste vertegenwoordiger uit de BGDC was de Clio III van het duo Claudie Tanghe en Vincent Vandenabeele met een twaalfde tijd.

Nadat in de BGDC Rasse de BMW op de pole parkeerde voor de Honda van Erik Bruynoghe was het de BMW van Koen De Wit die met de eerste zege van het weekend ging lopen voor poleman Rasse. Bruynoghe kende pech en werd achteruit geslagen.

Het trio Bouillon/Thewissen/Vervisch waren tweemaal snelste trainers in de BE Trophy terwijl Anselmi op pole vertrekt in de Trofeo Abarth.  Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 10 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons