van der Horst

Trophée de Nevers 2022: De 2CV worden de koningen van de nacht

Zolder, Zandvoort, en dan nu Magny-Cours! Het staat buiten kijf dat de 2CV Racing Cup zijn kruissnelheid heeft gevonden in deze lente van 2022. In het hartje van de Nièvre, op het circuit dat lange tijd de plaats was van de Grand Prix van Frankrijk Formule 1, zullen de bolides die er verwacht worden zich helemaal kunnen uitleven… maar dan ‘s nachts! Met een start die gegeven wordt op zaterdagavond om 21u00 en met de aankomst op zondagochtend om 9u00 krijgen we een heel ongewone timing voor deze derde afspraak van het seizoen.
De uitdaging kan tellen : een race over een volledig etmaal op het circuit van Nevers Magny-Cours, in het midden van de nacht! En met een weersvoorspelling die als wisselvallig wordt omschreven… Ziedaar wat de toppers bij de ‘twee-pekaatjes’, de nachtraven en de liefhebbers van onwaarschijnlijke uitdagingen op hun bord krijgen… De leiders in het kampioenschap, na de wedstrijden in Zolder en Zandvoort, Sébastien Piette en Georges Cremer, rijdend op de #16 The Golden Horse II, zullen in gezelschap van Jean-Pierre Blaise, proberen om deze voordeelpositie verder uit te bouwen in het hartje van de Nièvre en… in het donker. Maar dit seizoen 2022 van de 2CV Racing Cup is boeiender dan ooit en we mogen er zeker van zijn dat hun onmiddellijke achtervolgers in de tussenstand, Léonard Licops, die deze keer een ploeg zal vormen met Etienne Licops en Patrice Lacroix op de #10 JMCE 10, maar ook Philippe Bolland, Claude, Bernard en Michel Crespin (#65 Team Crespin) of nog Medhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper (#33 P4M-1), geen duimbreed zullen toegeven.
 
Maar eigenlijk zijn de favorieten voor deze eerste nachtelijke schermutselingen, nog talrijker.  De #14 The Golden Horse I kende nog niet veel meeval dit seizoen. Deze keer zullen Clément Nopère en Michaël Jassogne op Magny-Cours het gezelschap krijgen van een zekere Olivier Renaud! Hoog tempo gegarandeerd… Michaël Berben zal uitzonderlijk de ploeggenoot worden van Alain Boveroux en Raphaël van der Straten op de #2 DubbleCrash by Kimy Racing. Philippe Marquet, Dominique Speleers, Pierre-Manuel Hemroulle en Sylvain Priarolo zullen samen optreden op de #4 P4M-2, Alec Graham en Christian Tiggeler nemen de draad weer op met de #17 MCC Team Seventeen Hafa, Nicolas Busschaert en Olivier Meurisse zullen nog willen verrassen aan  het stuur van de #22 Wamb Racing, de Fransen Thierry Ehrhardt, Stéphane Lacoste, Martin Lachaud en Samuel Chenier zullen ‘thuis’ willen schitteren met de #18 Chatreix by Trapanelle Compétition, net als Stéphane Claudel, Michel Carle, Charles Tournade en Olivier Chanu op de #50 BTEK Racing. En de #70 CGS-racingteam, in handen van Christophe Hooreman, David Dermont en Steve Hooreman, zal  van bij aanvang zijn stempel willen drukken!
 
Voeg daarbij nog een Xpérimentale, de #51 51 Tracanet van de Fransen Jean-Jacques Lachaume, Lionel Salort en Thomas Guiberteau, en u krijgt een startveld dat zeker niet onopgemerkt zal blijven in het midden van de nacht!

2CV Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 2 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons