van der Horst

Trophée de Nevers: Het #70 CGS Racingteam opnieuw aan de winst

De derde manche van de 2CV Racing Cup 2022 werd gehouden over de duur van 12 uren, waarvan het merendeel in de nacht, op het circuit van Nevers Magny-Cours. De weersomstandigheden waren even wisselvallig als moeilijk en dat leidde to meerdere neutralisaties. Het was de #70 CGS Racing Team van Christophe Hooreman, David Dermont en Mathieu Detry die de zege pakten…
  • Skylimit Events
De weerkundige experten hadden vooraf gewaarschuwd. In het Pinksterweekend 2022 zouden er zeer precaire omstandigheden heersen, met een hoog risico op onweders in Frankrijk, en bijgevolg ook in het hartje van de Nièvre. Twee uren na het de start van de wedstrijd openden de hemelsluizen zich een eerste keer. Een tweede onweder kondigde zich aan om twee uur in de nacht. Het was de aanleiding tot een resem aan neutralisaties  en de baan zou niet meer opdrogen tot de finish op zondagochtend, negen uur…
 
De #70 CGS Racingteam van Christophe Hooreman, Mathieu Detry en David Dermont toonde zich eerder bescheiden voor zijn grote terugkeer in de 2CV Racing Cup, maar ze boekten voortdurend vooruitgang, ondanks een ronde aan bestraffing voor het inhalen van een wagen onder gele vlag. Maar uiteindelijk werden ze de winnaars, en dat maakte van  Matthieu Detry, die ook al vorig jaar zegevierde in gezelschap van Robert Van Gysegem, de expert van Magny-Cours!
 
Het is wel zo dat het voor andere teams minder evident bleek. De #10 JMCE 10 van  Léonard Licops, Etienne Licops en Patrice Lacroix liepen tegen problemen met… de ruitenwissers ! En die bleven maar doorgaan… Vervloekte regen!
 
Amper meer geluk was er voor de clan van The Golden Horse, met de #14 van Clément Nopère, Michaël Jassogne en Olivier Renaud die problemen kenden, net als de #16 van Jean-Pierre Blaise, Georges Cremer en Sébastien Piette. Zij werden het slachtofer van elektronische gremlins. Het resultaat was dat de troepen van André Blaise ver van het eindpodium bleven in dit weekend in de Nièvre.
 
Wat te denken dan van de #33 P4M-1 van Médhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper, die in de top 5 zaten op 10 minutes voor het einde…totdat ze de zandbak in reden ?
 
Het eindresultaat zag de #2 DubbleCrash by Kimy Racing van Raphaël van der Straten (die zes uren aan het stuur zat), Alain Boveroux en Michaël Berben, en de #17 MCC Team Seventeen HAFA van Alec Graham en Christian Tiggeler (auteurs van een relatief rustige wedstrijd), die het podium vervolledigden op respectievelek één en twee rondes van de winnende #70. Het #65 Team Crespin de Claude, Bernard en Michel Crespin, vergezeld van  Philippe Bolland, strandden net buiten de top 3 en moesten 12 ronden inleveren. Ze gingen voor aan de #10 JMCE 10 en de #16 The Golden Horse 2.
 
De #18 Chatreix by Trapanelle Compétition (Ehrhardt-Lacoste-Lachaud-Chenier), de #50 BTEK Team (Claudel-Carle-Tournade-Chanu) en de #P4M 2 (Marquet-Speleers-Hemroulle-Priarolo) gingen ook voor de volle afstand, net als de enige ‘Xpérimentale’ in het peloton, de #51 Tracanet (Lachaume-Salort-Guiberteau), pakte een stevige zevende plaats in het algemene klassement van de 2CV Racing Cup.
 
Na deze lange wedstrijd in de Niévre, gaan de ‘twee-pékaatjes’ nu enkele maanden rusten voor het hoogtepunt van  het seizoen er aan komt : de traditionele 24H2CV sur le Circuit  op Spa-Francorchamps. We komen daar zeker nog op terug !

2CV Racing CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 8 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons