van der Horst

Trophée des Fagnes: SOT klaar voor Spa Francorchamps

Special Open Trophy te Spa-Francorchamps
Special Open Trophy te Spa-Francorchamps
Na een veel te lange winterslaap en een door de sneeuw verstoorde opwarming maken de deelnemers van de Special Open Trophy zich klaar voor hun eerste wedstrijden op circuit Spa Francorchamps. Een goed gevuld startveld moet op zaterdag tijdens de 150’ endurance wedstrijd zorgen voor een eerste krachmeting tussen de diverse teams en bolides. Zondag staan 3 sprintwedstrijden van 20’ op het programma.
In het kamp van de SUPER 7 (Westfield, Caterham, MK) vinden we opnieuw de gekende gezichten maar ook vele nieuwelingen welke hun eerste stappen zetten in de racerij. Een mooie mix van ervaren piloten en jonge opkomende talenten moet zorgen voor het nodige vuurwerk. De lange winterperiode heeft er alvast voor gezorgd dat vele teams hun wagens sneller en betrouwbaarder maakten wat de spanning enkel maar ten goede zal komen. Wie kan het kampioenschapsduo Sirag/De Vet in 2013 van de algemene titel houden? Dubois/Vanderheijden komen alvast met een mooi staaltje Westfield technologie. Outsiders genoeg om hen het leven zuur te maken. Het snelle duo Boezaart/Boezaart, Perdieus/Verbeke/Mertens of de gewiekste Silver Pfeilen Engelen/Van Mechelen/De Cooman. Uitkijken is het ook naar de wagen van de winnaars van de Avon Super 7 Kart Trophy. Wouters/Martens/Detavernier/Holtappels rijden er hun eerste wedstrijdmeters maar op basis van de reeds doorstane proeven moeten zij zeker hun mannetje/vrouwtje kunnen staan. Uitkijken is het ook naar onze Noorse vrienden Asakskogen en Thomessen.

Radical SR3RS
Radical SR3RS
Bij de sportcars zijn alle ogen weer gericht op Ko Koppejan (Radical SR3RS) en Henk Thuis (SR8). De kampioenen van 2012 zullen het dit jaar echter niet makkelijk krijgen met enkele nieuwe topteams in de Sportscar klasse. Domec schuift de SR5 naar voor met Daniels/Giavedone/Ancelet en de SR8 voor Stefan Muller, TS Racing de betrouwbare Radical SR3SL terwijl GH Motorsport met Utberg/Verkoelen/Asakskogen er zeker alles zullen aan doen om de overwinningen in België te houden. Laten we vooral ook de KTM X Bow van Mezquita/Kruger niet vergeten. Snel en oerdegelijk zou hij wel eens de 3de hond kunnen zijn.

Bij de CN-wagens zijn de WOLF wagens voor Haane/Schiff en De Val/De Val uiteraard topfavoriet met een hele horde Norma’s, Juno’s, Funyo’s en Ligiers achter zich. Uitkijken is het vooral naar de Norma’s van Desschans/Van Hover/De Cock welke zeker treintje zullen vormen met Filip Declerq om in het spoor te blijven van de WOLF wagens. Van Benny Goossens en zijn Juno SSE CN weten we dat hij snel en betrouwbaar is, de Norma van Speed Addicts waren de kampioenen van SOT 2012 en op de Norma # 10 van 4 FUN Racing vinden we Willi Pfeifer, vice kampioen 2012 in het Duits kampioenschap van onze collega’s.

Podiumkandidaten genoeg dus in de SOT 2013 welke nu zaterdag van start gaat voor het 4de seizoen.

Alle verder info betreffende de Special Open Trophy is te vinden op www.specialopentrophy.com       

Special Open Trophy pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Special Open Trophy op donderdag 4 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée des Fagnes.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons