van der Horst

Trophée des Fagnes: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Zaterdag 5 april, in het kader van de Trophée des Fagnes zal op het mooiste circuit ter wereld de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) 2014 van start gaan. De eerste race duurt 240 minuten, samen met de Trophée Tourisme Endurance (TTE), om een volle startgrid van 100 wagens te garanderen. Althans, dat was het doel. Ondertussen hebben beide series, in deze economisch moeilijke tijden, hun plannen moeten herzien, vanwege… het grote succes.
“We missen nog zeker dertig wagens die de BGDC op één of andere manier trouw zijn, maar ondertussen staan er wel al 70 wagens op de inschrijvingslijst”, leggen Raphaël van der Straten en Patrick Van Billoen, promotoren van deze competitie uit. Uiteraard blijft de BGDC voorbehouden aan amateurs, gentlemen drivers en jonge wolven uit de karting. “Bovendien liet de TTE ons weten dat ze met goed 50 wagens wilden komen, waardoor er niets anders op zat dan mensen te weigeren. Maar dat is niet wat wij willen doen! Samen met de organisatoren van het weekend, onze Franse vrienden en andere betrokkenen, besloten we de race in twee te splitsen, waardoor we meer mensen kunnen laten rijden.”

Twee series, twee races

De BGDC en TTE zullen op zaterdag 5 april dus niet samen rijden, met telkens wel een iets kortere wedstrijd als gevolg. “Uiteraard moesten we de lengtes van de beide races een beetje inkorten, anders zou een andere timing niet mogelijk geweest zijn. Ook dienden we de meeting op één dag te houden”, leggen van der Straten en Van Billoen verder uit. “Resultaat: de wedstrijd van de BGDC duurt nu 200 minuten en geen 240 minuten zoals eerst voorzien. Uiteraard zullen die 40 minuten later ergens gecompenseerd worden. Wij willen onze belofte van de totale wedstrijdduur nakomen en zoeken dus een oplossing. De tevredenheid van onze klanten is onze eerste doelstelling, naast de goede sfeer op en naast de piste.”  

We starten dus met een kwalificatiesessie van 30 minuten (09u00 tot 09u30) en later op de dag de race van 200 minuten (14u40-18u00) waar we de 70 wagens van het BGDC aan het werk zullen zien. “Deze wijziging van de timing en het terugbrengen van de race naar 200 minuten heeft dus als positief gevolg dat we ook latere inschrijvingen nog kunnen aanvaarden”, aldus de mensen van de Belgian Gentlemen Driver’s Club. “Er is nog plaats voor een tiental deelnemers, dus als u nog wil komen, laat het ons dan weten!”

De laatste namen...

We hebben ondertussen nog wat extra namen in de deelnemerslijst van de BGDC tijdens de Trophée des Fagnes ingeschreven, zoals de Renault van Gilot-Danneels-Danneels, de BMW van de familie Bolle de Bal, de Mini van Arnaud Nelissen-Grade en Simon Lurkin, de Renault van Didier Alluin of van René Brugmans en Jean-Marc Bourdouch, de Ford van Jordens-Weyens en de Peugeot van Fabrice Massin en Pierre Léonard. Op de volledige lijst komen we later nog terug. Hoe dan ook, het concept BGDC is meer dan eens toonaangevend. Beleef dus samen met ons op het circuit van Spa-Francorchamps de eerste race van een mooi seizoen 2014…

BGDC press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 11 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée des Fagnes.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons