van der Horst

Trophée des Fagnes: 2CV Racing Cup, Fun Cup en Mitjet om het seizoen te openen

Net als andere jaren lijkt de winter op dit ogenblik te lang te duren, maar nog heel even geduld en het autosportseizoen 2017 wordt op gang geschoten. En zoals de traditie het wil, heeft het team van 2CV Racing Teams de eer om de debatten op Spa-Francorchamps op gang te schieten, met een Trophée des Fagnes die naar goede gewoonte mikt op amateurs en alle andere mensen met een hart voor autosport.
“Met alle medewerkers van 2CV Racing Teams, kijken wij uit naar dat eerste evenement en we doen er alles aan om er weer een succes van te maken. We willen het vertrouwen van het Circuit van Spa-Francorchamps en haar directrice Nathalie Maillet niet beschamen”, legt Robert Van Gysegem, de voorzitter van 2CVRT uit. “Het doel is zoals steeds om iedereen tot zijn recht te laten komen, wat onder meer betekent dat onze eigen competitie, de 2CV Racing Cup, over… het minste rijtijd zal beschikken! De 2-peekaatje, krijgen voor het eerst het gezelschap van de C1 Racing Cup – waar we binnenkort meer over zullen vertellen – en ze zullen samen een soort ‘sprint’, van 120 minuten rijden, zaterdag tussen 9u40 en 11u40…

Uiteraard zien we de deelnemers aan de 2CV Racing Cup nog terug dit jaar voor langere races en het zijn uiteraard de 24 Heures 2CV, die in de herfst op dezelfde omloop in de Ardennen wordt verreden, die het hoogtepunt van het seizoen zullen vormen.

“Wij zijn ons heel goed bewust van het feit dat we in het belang van de meeting, georganiseerd door onze club, rijtijd wegnemen van onze deelnemers”, gaat Robert Van Gysegem verder. “Daartegenover staat dat we de inschrijvingsgelden onder de loep hebben genomen en dat de verschillende teams van de 2CV Racing Cup het inschrijvingsgeld teruggebracht zien tot… 200 euro! Voor dat tarief, dat zonder meer zeer concurrentieel is, is het mogelijk om deel te nemen aan de testen op vrijdagmorgen – met inbegrip van een afstand van verhaal aan 10 euro -, je kan ook deelnemen aan de 60 minuten test voor de 2CV vrijdagnamiddag en de wedstrijd van 120 minuten op zaterdagochtend. We hopen dat de ontgoocheling over het wegvallen van een echt lange race zal goedgemaakt worden door een zeer aantrekkelijk inschrijvingstarief, waarbij toch nog steeds op het circuit van Spa-Francorchamps kan gereden worden, met inbegrip van alle veiligheidsvoorzieningen.”

Naast de 2CV Racing Cup, zien we tijdens de Trophée des Fagnes ook de Mitjet 2 Liter Endurance, een competitie van het Franse bedrijf M3 van Benoît Abdelatif, naast ook de VW Fun Cup, met naast de Belgische competitie (European VW Fun Cup) ook de Franse, waardoor we niet minder dan 90 wagens op de piste zullen zien! De Mitjet 2 Liter Endurance rijden 240 minuten op zaterdag van 11u50 tot 15u50, en de Fun Cup doen het op zondag tussen 9u30 en 17u30.

Een programma in drie tijden dus, dat niet meer of minder is dan een schitterende opening van het seizoen 2017 op het Circuit de Spa-Francorchamps…
 
2CV Racing



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons