van der Horst

Trophée des Fagnes: Voorbeschouwing Milo Racing

Het was een publiek geheim geworden sinds hun geslaagde deelname aan de 25 Heures VW Fun Cup in juli 2015, dat de rallymannen Cédric De Cecco en Cédric Cherain zin hadden om regelmatiger op circuit te gaan racen, zeker met de Fun… Cup wagens. Zo gezegd, zo gedaan, en het zal met de heren van het team Milo Racing van Christophe Nivarlet zijn, dat de twee snelle kerels mee de aftrap zullen geven van het seizoen 2016. Die seizoenspremière vindt plaats tijdens het weekend van 2 en 3 april op het circuit van Spa-Francorchamps in het kader van de stevige meeting Trophée des Fagnes.
In vergelijking met een goede, kwalitatieve deelname aan een rally, onderscheidt de Fun Cup zich door meer haalbare budgetten”, vertellen de beide Cédric in koor. “Vorig jaar kwamen we in contact met Christophe Nivarlet, die ons een mooi voorstel deed. Dus maken we nu officieel deel van het team met de #149 Milo Racing Color Code uit… al zal de samenstelling van het team wijzigen in functie van de agenda’s en de beschikbaarheid van eenieder.”
 
Voor de eerste race van het seizoen, op zondag 3 april - een wedstrijd over 8 uur - zullen Cédric De Cecco en Cédric Cherain het gezelschap krijgen van nog een rallyman, met name Anthony Martin, en tevens van de peter van Cédric De Cecco: de eeuwig lachende Flori…
 
Anthony reed al met mij de 25 Heures in 2010 en Flori heeft heel wat ervaring in de discipline, al zal hij zich wel moeten aanpassen aan de Fun Cup Evo3 met de schakelhendels aan het stuur”, aldus Cédric De Cecco. “De motivatie van onze groep is goed, en we willen plezier en prestaties combineren voor de eerste afspraak van het nieuwe seizoen.
 
Van zijn kant toont Christophe Nivarlet, de stichter van Milo Racing, zich meer dan tevreden met een armada van… 6 wagens, waarbij dus één équipe die grotendeels uit rallyrijders bestaat. “Zoals iedereen wel weet, passen rallyrijders zich zeer snel aan”, aldus Christophe. “Na de Spa Rally, zitten ze bovendien ook al in het ritme. Cédric De Cecco heeft deze week even getest op Spa en draaide in 3’00’’. Cédric Cherain, die nam het stuur van de #149 vorige week en na een half uur klokte hij af in 2’59’’. Anthony Martin en Flori De Cecco zijn ook goed, daar twijfelt niemand aan en dus zien de zaken, met de komst van de beide Cédric er zeker niet slecht uit. Ook zullen we in de media veel aandacht krijgen met deze #149 Mile Racing Color Code. Des te beter!”
 
Zoals geweten, zullen de deelnemers met de nodige zin voor plezier… de zaken zeer ernstig aanpakken. Flori en zijn rallymakkers geven dus afspraak tijdens de eerste manche van de European VW Fun Cup op het mooiste circuit van de wereld.
 
“Vooreerst is er de mogelijkheid om in zeer goede omstandigheden onze sport te beoefenen en dat zonder stress of druk”, lachen De Cecco en Cherain. “Maar opgelet, we komen niet naar Francorchamps als toeristen! Het team is homogeen, goed op alle vlakken, en het potentieel is er om voor de top 10 of zelfs top 5 mee te spelen. Tot het vallen van de vlag gaan we er voor.”
 
De Fun Cup #149 in de kleuren van Color Code, CED Automobile, René Claeys, NPR Technic en Nutri-Shop Center moeten we over een week dus in het oog houden… En dat voor mooie sport!  

Milo Racing press  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons