van der Horst

Trophy of the Dunes: Zesde weekend van de Supercar Challenge powered by Dunlop

Versluis - Ferrare 458 GT2
Versluis - Ferrare 458 GT2
Komend weekend strijkt de Supercar Challenge powered by Dunlop voor de eerste maal dit seizoen neer in Zandvoort. Ditmaal komen alle divisies van de klasse in actie tijdens de Trophy of the Dunes, een schitterend programma met naast de Supercar Challenge onder andere ook het Brits GT-kampioenschap en verschillende Nederlandse raceklassen zoals de Clio Cup en Swift Cup. In de Supercar Challenge is de spanning met nog drie raceweekenden te gaan om te snijden. Wie doen er komend weekend de beste zaken voor het kampioenschap?
Gamma Racing Day - Supercar Challenge GT & Supersport
Gamma Racing Day - Supercar Challenge GT & Supersport
In de Super GT-divisie zijn er nog verschillende kanshebbers op de titel. Koploper in deze divisie is momenteel Roger Grouwels met zijn Corvette C5.R GT1, gevolgd door vader en zoon Jim en Glynn Geddie in de McLaren MP4-12C GT3. Grouwels behaalde dit seizoen al drie overwinningen en sprokkelt ook in de andere races zijn punten bij elkaar. Bovendien profiteerde de Corvette-coureur tijdens het laatste raceweekend op Assen van twee puntloze races van Jim en Glynn Geddie, die door een kapotte motor de race op zaterdag moesten staken en daardoor op zondag ook niet meer in actie kwamen. Achter de twee koplopers liggen de kapers ook nog op de loer. Jan Versluis maakte door een zware crash een dramatisch weekend mee op Circuit Zolder maar herstelde zich tijdens de Gamma Racing Day goed met een overwinning en een tweede plaats. Ook Henry Zumbrink presteerde in Assen goed en pakte in de race op zondag de overwinning. Beide coureurs hebben maar een kleine achterstand op koploper Grouwels en gaan dus op Circuit Park Zandvoort alles uit de kast trekken om die achterstand verder te verkleinen. Outsiders voor de titel zijn nog het duo Lanting/Herber met de schitterende Ferrari 458 GT2 en Peter Hoevenaars met de Dodge Viper GT3. Naast de reguliere rijders verwelkomen we komend weekend in de Super GT-divisie ook nog twee gastdeelnames. Zo keert Biense Dijkstra terug in de klasse met zijn schitterende Porsche 997 GT3 RSR Bi-turbo, die hij komend weekend deelt met Jaap van Lagen. Daarnaast verschijnt er ook een tweede McLaren MP4-12C GT3 aan de start en meteen wel een hele bijzondere: namelijk een speciale Can Am versie waarvan er maar dertig worden gemaakt. Deze auto wordt ingezet door het Engelse duo Paul Bailey en Andy Schulz.

Delahaye Racing - Volvo S60 Silhouette
Delahaye Racing - Volvo S60 Silhouette
In de GT-divisie gaat momenteel Fransman Pierre Etienne Bordet aan de leiding met zijn door het Delahaye Racing Team gerunde Volvo S60 SIlhouette. Bordet kent tot op heden een sterk seizoen met al zes overwinningen maar voelt desondanks de hete adem van de concurrentie in zijn nek.
JR Motorsport - BMW M3 Silhouette
JR Motorsport - BMW M3 Silhouette
Steve Vanbellingen en Ward Sluys volgen met hun BMW M3 Silhouette namelijk op maar korte afstand en zijn erop gebrand om in Zandvoort te scoren. Outsiders voor het kampioenschap zijn hier nog het duo Wilkens/Scott met de Viper GT3 en Jan van der Kooi met de Lotus Exige GT3. Gastrijder in deze divisie is dit weekend Berry van Elk, die in de GT-divisie met een Praga R1 aan de start verschijnt omdat zijn Mosler door technische mankementen voor komend weekend nog niet gereed is.Lamster-Neyens - Porsche 997 Cup
Lamster-Neyens - Porsche 997 Cup
In de GTB-divisie gaat de strijd om het kampioenschap momenteel tussen KTM en Porsche. Koplopers in het kampioenschap zijn Patrick Lamster en Marc Neyens met een Porsche 997 GT3 Cup, met niet ver daarachter Charlie Frijns en René Wijnen die ook met een Porsche aan de start verschijnen. Zij worden echter op de huid gezeten door Rudy Lemmens die met zijn KTM X-Bow sterk presteert en het de Porsche mannen vooraan zeer moeilijk maakt. Kanshebbers voor de dagoverwinning in deze divisie zijn komend weekend onder andere Marcel van Berlo en Daan Meijer.


Luc De Cock - Lotus 2/11 GT4
Luc De Cock - Lotus 2/11 GT4
In de competitieve Supersport-divisie zijn er nog vier kanshebbers op het kampioenschap. Koploper is hier de Belg Luc de Cock met zijn Lotus 2-Eleven GT4, met vlak daarachter de gebroeders Monster in de Seat Leon SuperCopa en ook Bas Schouten in de BMW 1-serie GTR. Op de vierde plaats in het kampioenschap staan momenteel Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, die tot aan de Gamma Racing Day nog bijna bovenaan in het kampioenschap stonden maar door twee slechte wedstrijden veel punten verloren hebben. Ook komend weekend is het in het veld van de Supersport dringen geblazen met wederom bijna twintig inschrijvingen. Naast veel vaste namen zoals Jimmy Adriaenssens, Ronald van Loon en Leo Kurstjens keren ook andere rijders weer terug zoals Ruud Olij en Marco Poland. Daarnaast zijn er ook nieuwe inschrijvingen van onder andere Andy Dam met een schitterende BMW M3 E92 GTR.

In de Sport-divisie stijgt Aart Bosman dit jaar boven iedereen uit. De Lotus-coureur scoorde dit seizoen al vijf overwinningen en heeft inmiddels een voorsprong van meer dan vijftig punten op zijn concurrenten. Op de tweede plaats in het kampioenschap staat momenteel knap Rob Nieman, gevolgd door Eric van den Munckhof op positie drie en het duo Dennis de Borst / Martin de Klein op positie vier. Daarachter vinden we Michael Verhagen op de vijfde plaats. We meldden het al eerder maar komend weekend is het als het goed is echt zover: Verhagen heeft een sequentiële versnellingsbak in zijn Honda S2000 gemonteerd waardoor van hem nóg snellere rondetijden mogen worden verwacht. De concurrentie kan dus zijn borst nat gaan maken!

Jürgen Van Hover - Norma Superlight
Jürgen Van Hover - Norma Superlight
Evenals tijdens de Gamma Racing Day worden de Sport-divisie en de Superlights-divisie samengevoegd tot één startveld, waardoor de Supersport-divisie doorschuift naar het veld van de GT-divisies. In de Superlights-divisie worden komend weekend ongeveer vijftien auto’s verwacht met bij de Praga’s inschrijvingen van onder andere Danny van Dongen, Berry van Elk en het duo De Graaff/Ribbens. Bij de Radical SR8’s zal er komend weekend wederom een zeer spannende strijd zijn tussen Henk Thuis en Martin Short terwijl er bij de Radical SR3’s ook vuurwerk verwacht mag gaan worden.


GHK Racing - Radical SR5
GHK Racing - Radical SR5
Hier staan namelijk vijf auto’s ingeschreven met achter het stuur Rick van Geffen, Wibo Rademaker, Wim Jeuris, Ko Koppejan en Rob Kamphues. Bovendien maakt ook Rob Frijns voor de eerste maal met zijn Radical SR3 zijn opwachting in de Superlights-divisie. In de CN-divisie zijn er inschrijvingen van Jurgen van Hover en David Houthoofd in de Norma M20F, Guy Verheyen en Hans Verhelst met een Radical SR5 en Benny Goossens met een Juno SSE.

Het programma van de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort is komend weekend bomvol met naast de Supercar Challenge powered by Dunlop ook het Avon Tyres British GT Championship en het HDI-Gerling Dutch GT Championship, de Swift Cup, de Clio Cup, het Burando Production Open, de Mini Challenge UK en de German TourenWagen Cup.  Voor GT-spektakel moet je komend weekend dus aan de kust zijn! Meer informatie over het evenement is te vinden op www.cpz.nl.

Foto's: Martijn Wouters - Geert Franquet - Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 6 september 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons