van der Horst

Trophy of the Dunes: Nathan Vanspringel terug van de partij in de Ford Fiesta Sprint Cup

Nathan Vanspringel
Nathan Vanspringel
Na een éénmalig optreden tijdens de Voorjaarraces gaf uittredend kampioen Nathan Vanspringel er de voorkeur aan om zich te concentreren op zijn andere programma’s – Hundred Series by BGDC en VW Fun Cup – en ontbrak de #29 Ford Vanspringel zowel op Circuit Zolder, Spa-Francorchamps als recentelijk TT Circuit Assen op de afspraak. Gedurende de populaire Jack’s Racing Day in het verre Drenthe verscheen op de uitslagentabellen van de vrije trainingen evenwel de naam van Nathan Vanspringel, zij het achter het stuur van de #30, waarmee dit jaar broer Geoffrey de baan opgaat!
“Wegens een té drukke professionele agenda, kon Geoffrey zich niet vrijmaken voor die twee vrije sessies,” legt Nathan uit. “Gezien Vanspringel Motorsport na de ietwat moeilijk verlopen races in Francorchamps – met veel schade voor zowel Geoffrey als Benjamin Abeloos in de auto van Ford AB - nood had aan extra testritten, voelde ik mij geroepen om in te vallen. Samen met Philippe Lannaux, onze hoofdmecanicien, data-analist Paul Fineau en Karl Goossens, de nieuw aangeworven team-manager, hebben we intens samengewerkt en verkregen we prima resultaten, goed voor telkens de tweede snelste tijd. Ja, na die twee vrije sessies had ik de smaak terug te pakken. Het was natuurlijk uitgesloten dat ik Geoffrey zou vervangen in het officiële gedeelte van de Jack’s Racing Day!” 
 
Het bloed – zeker van een ‘racing driver’! – kruipt waar het niet gaan kan en dus is Nathan met de #29 terug van de partij. Eénmalig. 
 
Nathan Vanspringel
Nathan Vanspringel
“Ik had nood aan extra-kilometers en na die herontdekking van de Ford Fiesta Sprint Cup was ik toch wel gebrand om het op de piste nog eens op te nemen tegen mijn goede strijdmakker Tomas De Backer. Circuit Zandvoort ken ik goed en wij gaan gebruikmaken van de extra vrije trainingen om de Trofee van de Duinen optimaal voor te bereiden. Het blijft evenwel bij een éénmalige deelname. De twee laatste confrontaties van de Ford Fiesta Sprint Cup, Racing Festival op Spa-Francorchamps en de Finale Races op TT Circuit Assen, vallen immers samen met twee meetings van de Hundred Series by BGDC. Het programma met de MARC Focus VDS Racing Adventures krijgt in dat geval alle voorrang!” 
 
Sinds het debuut in 2018 van de Brusselse Ford-verdeler in de Ford Fiesta Sprint Cup pakten de mannen van teamowner Patrick Vanspringel zowel in 2019 (met David De Saeger) als 2021 (met Nathan Vanspringel) de volle pot. Dit jaar domineren Tomas De Backer en Ford Peerlings alle debatten. 
 
Geoffrey Vanspringel - Vanspringel Automobiles
Geoffrey Vanspringel - Vanspringel Automobiles
“Geoffrey en Ford Vanspringel staan nog steeds derde in de tussenstand. Met slechts één score kom ik niet meer voor in het verhaal, maar door in Zandvoort zo hoog mogelijk hoog te finishen, kan ik Tomas en de anderen zoals Philippe Huart punten afsnoepen en alzo de posities van mijn broer en Ford Vanspringel verbeteren. De kaarten een beetje herschudden, dat is mijn belangrijkste opdracht! Ik kijk er naar uit om opnieuw op de startgrid van de Ford Fiesta Sprint Cup mijn plaats op te eisen” 
 
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Het is niet alleen de terugkeer van de uittredende kampioen 2021 die niet onopgemerkt zal voorbijgaan in de Zandvoort-klassieker ! Nathan én Ford Vanspringel zorgen immers voor een première : de Fiesta #29 zal als allereerste deelnemer in de Fiesta Cup voorzien zijn van de facelift van de nieuwe Fiesta, hetgeen visueel te zien zal zijn aan een volledig nieuwe neus en achterlichten!
  
“Met de zeg maar nieuwe Fiesta nu al aan de start te brengen, tonen wij onze ambities voor 2023 en maken wij duidelijk dat Ford Vanspringel blijft gaan voor het aanvaarden van nieuwe uitdagingen,” klinkt teamowner Patrick Vanspringel vastberaden!   

Ford Fiesta Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 22 september 2022.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons