van der Horst

Trophy of the Dunes: Opnieuw Tomas De Backer versus Nathan Vanspringel

Tomas De Backer - Ford Peerlings
Tomas De Backer - Ford Peerlings
In de ongemeen spannende kwalificaties trok de Nederlandse oppositie aan het langste touw en bezet finaal prompt de Top 5, met helemaal voorin Senna van Soelen. Op de zesde plaats vinden we Tomas De Backer, de snelste Belg, die pas na een kat-en-muis de meerdere kon blijven van terug-van-weggeweest Nathan Vanspringel.
Nathan Vanspringel - FordStore Vanspringel
Nathan Vanspringel - FordStore Vanspringel
Dat Nathan Vanspringel aan de start kon verschijnen van de kwalificaties, heeft hij te danken aan de uitzonderlijk gemotiveerde Ford Vanspringel-crew! Zij slaagden erin om samen met de hulp van de mannen van Feyaerts en Peerlings de zwaar beschadigde #29 Fiesta na de eerste (en voor Nathan unieke) vrije training te herstellen en rijvaardig te maken voor de kwalificaties! Bij aanvang van de eerste vrije sessie was Vanspringel immers bij het aansnijden van de Hugenholtz-bocht in de fout gegaan en ongelukkig tegen de bandenmuur geknald. Het voorsteven zat flink bij elkaar geplooid en na noeste arbeid – en het plaatsen van een ‘oude’ neus – kreeg de herstelde #29 Ford Vanspringel groen licht van de technische commissie! Van team spirit gesproken. 
 
Philippe Huart - Ford Peerlings
Philippe Huart - Ford Peerlings
De sessie was pas opgestart, toen Pool Tomasz Magdziarz van de baan ging en de koersdirectie het noodzakelijk vond om de kwalificaties stil te leggen. Tomas De Backer was er nog net in geslaagd in 2.02.924 de snelste rondtijd uit de #97 Ford Peerlings Wiseco te persen, voor Nathan Vanspringel en Stefaan Barewijk. Met nog 14’ te gaan, zette vooreerst Aleksander Olejniczak een snellere ronde neer, waarna, jawel, Nathan Vanspringel in 2.02.299 iedereen voor een voldongen feit stelde en, jawel, Tomas De Backer achter zich liet. Het was evenwel wachten op de Nederlandse cavalerie: Senna van Soelen toverde 2.01.208 op de tijdentabellen, Alan Czyz, Sen Roodenburg, Olejniczak en Magdziarz vonden nog aansluiting met de rijder van Bas Koeten Racing ofte een zuiver Nederlandse Top 5. Tomas De Backer wist met 2.02.253 nog beslag te leggen op de zesde plaats algemeen en alzo Vanspringel te verwijzen naar de tweede plek bij de Belgen.   
 
In de Belgische hiërarchie ging aldus alle aandacht naar het duo De Backer-Vanspringel en dat belooft voor de strijd voor de Belgische overwinning en, waarom niet, de grootste beker in de genaamde Dutch Belgian Super Star. Het moge duidelijk zijn dat we het laatste woord over De Backer-Vanspringel nog niet hebben geschreven!  
 
Geheel volgens wat het reglement voorschrijft, geldt voor Race 1 een omgekeerde Top 5. Hierdoor komt de vijfde snelste Belg op de ‘pole position’ te staan en dat is niemand minder dan Tom Feyaerts in de #11 FordStore Feyaerts! Hij gaat in de Belgische Top 5 Ellis Spiezia, Philippe Huart, Nathan Vanspringel en Tomas De Backer, de échte pole-man, vooraf. 
 
Race 1 gaat morgen van start om 9u00. Race 2 volgt om 14u10, telkens over dertig minuten. 
 
Kwalificaties (TBC): 1. Van Soelen; 2. Czyz; 3. Roodenburg; 4. Magdziarz: 5. Olejniczak; 6. De Backer; 7. N. Vanspringel; 8. Rajala; 9. Kosterman; 10. Barewijk: 11. Van de Craats; 12. Spiezia; 13. Huart; 14. Zagorski; 15. Feyaerts; 16. Sylverstersson; 17. G. Vanspringel; 18. Vanderheyden 
 
Ford Fiesta Sprint Cup  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons