van der Horst

Trophy of the Dunes: Sensationele zege voor Milan De Laet en Richard Morris in de Supercar Challenge

Milan De Laet/Richard Morris - Revolution 500SC
Milan De Laet/Richard Morris - Revolution 500SC
Onze landgenoot Milan De Laet is er samen met zijn teamgenoot Richard Morris er in geslaagd om met hun Revolution 500SC de BMW M6 GT3’s voor te blijven in de tweede race voor de Supercar Challenge op het circuit van Zandvoort. Enigszins geholpen door de pech die toesloeg bij de BMW’s hadden De Laet en Morris aan de meet 0.716 seconde voorsprong op de BMW van Max Tubben/Max Weering.
Start race 2 Trophy of the Dunes
Start race 2 Trophy of the Dunes
Al in de eerste bocht liep het fout en onder de slachtoffers was ook Pierre-Etienne Bordet (Speedlover Porsche 992 GT3 Cup). Reparaties aan de vangrails waren nodig en de race werd dan ook gestopt. Er werd daarna dan ook gekozen voor een ingekorte race. Vooraan vochten de drie BMW M6’s om de leiding en de Revolution van De Laet volgde in vierde positie. Maar na de pitstops was er eerst Jordin Poland die zijn BMW in de pits parkeerde. Daarna moest Max Weering snelheid minderen wegens schade aan zijn BMW en moest Ted van Vliet de Revolution voorlaten. De laet en Morris wonnen voor een nog sterk geremonteerde Tubben/Weering en Ted van Vliet/Willem Meijer. Op de vierde plaats vonden we nog een Revolution terug met het exemplaar van Joaquim Gabriel Penteado Neto.

Jonas de Kimpe en John de Wilde (VW Golf GTI TCR) kwamen ditmaal niet verder dan de vierde plaats in de SuperSport 1 divisie. Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Alpine A110) eindigden als vierde in de SuperSport 2 divisie en Ignace van den Broeck en Leon Iserbyt (Traxx Racing Renault Clio) wonnen opnieuw de Sport 2 divisie.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 17 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophy of the Dunes.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons