van der Horst

Truck GP: AUGUST by NGT twee weken na zege in 24H Zolder ook succesvol in Porsche Carrera Cup Benelux op Limburgse omloop

Glenn van Parijs - AUGUST by NGT Racing
Glenn van Parijs - AUGUST by NGT Racing
AUGUST by NGT trok tijdens het voorbije weekend naar het thuiscircuit van Glenn van Parijs voor de vijfde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux. Het Limburgse circuit van Zolder was twee weken geleden nog het theater voor een prachtige zege van het team tijdens de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder. Ook dit weekend toonde AUGUST by NGT weer zijn kwaliteiten, met twee poleposities en een podiumplaats voor Glenn van Parijs en een prachtige zege voor Bertrand Baguette. Bovendien blijft de Limburgse sterkhouder van het team in de running voor de algemene titel en klimt AUGUST by NGT weer naar de koppositie in het teamkampioenschap van de Porsche Carrera Cup Benelux. Afspraak nu op 23 en 24 september op de Oostenrijkse Red Bull Ring voor de slotmanche van de Porsche-competitie.
Met de zon als eregast tijdens de Belgische manche van het Europese FIA Truck Championship op Circuit Zolder, zorgde de Porsche Carrera Cup Benelux voor heel wat spektakel voor de meer dan 20.000 toeschouwers. Zij zagen op vrijdag en zaterdag Glenn van Parijs tot driemaal toe een nieuw ronderecord met een Porsche 911 GT3 Cup neerzetten, met als ultieme chrono een tijd van 1.29.469.
 
Ik ben best wel trots op deze prestatie, met bovendien de beide poleposities er bovenop”, glunderde Glenn van Parijs op zaterdag. “Ik dook als eerste rijder met een Porsche 911 GT3 Cup in een officiële sessie onder de 1min30 op Circuit Zolder, met dank ook aan het team voor de perfect uitgebalanceerde bolide.” 
 
Tijdens de eerste race tikte Glenn van Parijs als tweede aan, na een wedstrijd met onder meer een rode vlag, terwijl Bertrand Baguette als vierde over de meet kwam.
 
Robert (de Haan) dook met een alles of niets manoeuvre langs me en ik kon niet anders dan hem laten gaan, anders hadden we beide langs de kant gestaan”, doet Glenn van Parijs de uitleg na de wedstrijd. “Wat volgde was een aaneenschakeling van onderbrekingen, met zelfs een rode vlag, waardoor het onmogelijk was om nog beter te doen dan plaats twee.”
 
De tweede race van het weekend zag Glenn van Parijs weer van op de polepositie vertrekken, “maar ondanks het feit dat ik de koppeling onder hield, bewoog de wagen toch een klein beetje bij de start en dat werd door de wedstrijdleiding bestraft met een tijdsstraf van vijf seconden.” Vanaf dan zat er voor de Limburger niet anders op dan zijn bonus uit te bouwen, daarbij perfect geholpen door Bertrand Baguette die van op de tweede plaats vertrokken was. Baguette speelde het ploegenspel bijzonder goed en van Parijs leek een voorsprong van vijf seconden op te bouwen… tot er kort voor het einde weer een wedstrijdonderbreking was en de voorsprong als sneeuw voor de zon verdween.
 
Bertrand Baguette - AUGUST by NGT Racing
Bertrand Baguette - AUGUST by NGT Racing
Ik heb meteen weer de concurrentie afgehouden, maar de tijd was te kort om die vijf seconden weer bijeen te krijgen”, vervolgt Bertrand Baguette weer het verhaal. “Ik heb er alles aan gedaan om Glenn aan zoveel mogelijk punten te helpen en uiteindelijk werden het de punten van de vierde plaats, terwijl ik dus als winnaar over de meet kwam. Ik ben vooral blij met het feit dat ik het team zo goed mogelijk heb kunnen helpen en uiteraard is het een schitterend gevoel om zeventien jaar na mijn laatste optreden hier op Circuit Zolder te winnen en dat voor meer dan 20.000 toeschouwers. Bovendien pakt het team hier erg veel punten voor het teamkampioenschap en dat was toch ook een van de objectieven. Ik ben iedereen dankbaar dat ik hier heb kunnen rijden!”
 
August by NGT trekt nu richting de Red Bull Ring voor de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux op 23 en 24 september. “We zullen alles in het werk stellen om het maximale resultaat te behalen, zowel bij de rijders als de teams, al wordt het geen vanzelfsprekende opdracht, want de concurrentie is erg sterk. Maar met onze beide poleposities voor Glenn, de tweede plaats van Glenn en de zege van Bertrand hebben we opnieuw getoond dat we vooraan in dit kampioenschap meespelen”, sluiten Lionel Hansen en Marc Maton het weekend in Limburg af.

AUGUST by NGT RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 13 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons