van der Horst

Truck GP Nürburgring: Elite 2: race 2: Thomas Ferrando wint opnieuw – Maxime Dumarey nogmaals derde

Winnaar Thomas Ferrando
Winnaar Thomas Ferrando
De tweede Elite 2 race gaf op zondag een identiek podium als op zaterdag bij race 1 want Thomas Ferrando won opnieuw voor Salvador Tineo Arroyo en Maxime Dumarey. Met een tweede overwinning op rij stoot de Fransman wel door naar de leiding in het kampioenschap ten koste van Maxime Dumarey. PK Carsport rijder Stienes Longin zette een mooie remonte neer en klom op van de tiende naar de vijfde positie. Evenals bij de Elite 1 race moesten de beide RCP-Marc VDS Racing rijders opnieuw de strijd vroegtijdig staken.
Thomas Ferrando startte van op de pole maar hij verloor al direct bij het begin van de race twee  plaatsen aan Maxime Dumarey en Giancarlo Ercoli. Salvador Tineo Arroyo kon aansluiting vinden bij dat trio en er volgde een intense strijd tussen de vier rijders om de leiding. Dumarey nam de kop maar verloor in de derde ronde twe plaatsen waarna Ercoli de koppositie overnam. De Italiaan kreeg echter af te rekenen met elektrische problemen en moest enkele ronden later zijn wagen aan de kant zetten. Ferrando nam de leiding over en bleef op deze positie tot aan de meet terwijl Dumarey in de laatste ronde nog het onderspit moest delven in het duel met Tineo Arroyo voor de tweede plaats. Philipp Lietz werd vierde voor Stienes Longin die mooi was opgeklommen van een tiende positie bij de start naar de vijfde stek.

Truck GP Nürburgring; Elite 2; Uitslag race 2:

01. Thomas Ferrando (Overdrive-Buffalo Chevrolet Camaro) 19 ronden
02. Salvador Tineo Arroyo (Ford Autolix Competition Ford Mustang) +6.915
03. Maxime Dumarey (PK Carsport Chevrolet SS) +7.541
04. Phillip Lietz (TB Renauer Motorsport Ford Mustang) +12.916
05. Stienes Longin (PK Carsport Chevrolet SS) +28.337
06. Simone Laureti (CAAL Racing Chevrolet SS) +43.784
07. Marçal Melo (Brazil Team Chevrolet SS) +45.852
08. Ruggero Melgrati (Events4you by Nocentini Chevrolet Camaro) +1:03.575
09. Ulysse Delsaux (RDV Compétition Chevrolet SS) +1:03.963
10. Amir El Hage (Ford Autolix Competition Ford Mustang) +1:05.443

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 20 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons