Truck GP Nürburgring: Elite 2: race 2: Thomas Ferrando wint opnieuw – Maxime Dumarey nogmaals derde

Winnaar Thomas Ferrando
De tweede Elite 2 race gaf op zondag een identiek podium als op zaterdag bij race 1 want Thomas Ferrando won opnieuw voor Salvador Tineo Arroyo en Maxime Dumarey. Met een tweede overwinning op rij stoot de Fransman wel door naar de leiding in het kampioenschap ten koste van Maxime Dumarey. PK Carsport rijder Stienes Longin zette een mooie remonte neer en klom op van de tiende naar de vijfde positie. Evenals bij de Elite 1 race moesten de beide RCP-Marc VDS Racing rijders opnieuw de strijd vroegtijdig staken.
Thomas Ferrando startte van op de pole maar hij verloor al direct bij het begin van de race twee  plaatsen aan Maxime Dumarey en Giancarlo Ercoli. Salvador Tineo Arroyo kon aansluiting vinden bij dat trio en er volgde een intense strijd tussen de vier rijders om de leiding. Dumarey nam de kop maar verloor in de derde ronde twe plaatsen waarna Ercoli de koppositie overnam. De Italiaan kreeg echter af te rekenen met elektrische problemen en moest enkele ronden later zijn wagen aan de kant zetten. Ferrando nam de leiding over en bleef op deze positie tot aan de meet terwijl Dumarey in de laatste ronde nog het onderspit moest delven in het duel met Tineo Arroyo voor de tweede plaats. Philipp Lietz werd vierde voor Stienes Longin die mooi was opgeklommen van een tiende positie bij de start naar de vijfde stek.