van der Horst

Truck GP Nürburgring: Elite 1: Race 1: Borja Garcia klopt Ander Vilarino – Anthony Kumpen vijfde

Borja Garcia
Borja Garcia
Ander Vilarino (Chevrolet SS) liet zich bij de start verrassen door zijn landgenoot Borja Garcia (Ford Mustang) en slaagde er tijdens de race niet meer in om de leidersplaats terug te pakken. De ervaren Spanjaard moest zich tevreden stellen met de tweede plaats maar doet niettemin een goede zaak in het kampioenschap. Anthony Kumpen (Chevrolet SS) eindigde als vijfde maar verliest terrein op Vilarino in het kampioenschap. Teamgenoot Bert Longin startte als allerlaatste en klom op naar de twaalfde positie.
Borja Garcia won zijn eerste NASCAR-race en dat voor uittredend kampioen Ander Vilarino. Deze laatste startte vanop de pole maar maakte een klein foutje na de start waarvan Garcia profiteerde om binnendoor te schieten naar de leiding van de race. Vilarino zette nog de snelste ronde neer maar kon zijn landgenoot niet verschalken. Frédéric Gabillon (Chevrolet Camaro) reed gans de race in het spoor van de twee Spanjaarden maar kon er niet voorbij temeer daar de race door een safety car procedure vroegtijdig tot een einde kwam.

Freddy Nordström (Chevrolet Camaro) en Anthony Kumpen (Chevrolet SS) eindigden op de plaats waarop zij gestart waren en werden dus respectievelijk vierde en vijfde. Markus Palttala (Toyota Camry) pakte een mooie zesde plaats voor Eddie Cheever III (Chevrolet SS) en Mathias Lauda (Chevrolet Camaro). Bert Longin kon na de problemen gisteren alsnog de start nemen en klom op van de laatste positie naar de twaalfde plaats. Bas Leinders (Toyota Camry) werd achttiende op één ronde.

Truck GP Nürburgring; Elite 1; Uitslag race 1:

01. Borja Garcia (Ford Autolix Competition Ford Mustang) 18 ronden
02. Ander Vilarino (TFT-Banco Santander Chevrolet SS) +1.046
03. Frédéric Gabillon (Still Racing Chevrolet Camaro) +2.131
04. Freddy Nordström (Still Racing Chevrolet Camaro) +2.522
05. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) +3.512
06. Markus Paltalla (RCP - Marc VDS Toyota Camry) +4.506
07. Eddie Cheever III (CAAL Racing Chevrolet SS) +6.241
08. Mathias Lauda (DF-1 Racing by B66 Chevrolet Camaro) +7.572
09. Anthony Gandon (TFT-Red Style Chevrolet SS) +8.386
10. Cristophe Bouchut (DF-1 Racing by B66 Chevrolet Camaro) +9.021

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 19 juli 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons