van der Horst

Truck GP: Opnieuw podium voor Longin, Longin en Guelinckx

Ontgoocheling bij PK Carsport
Ontgoocheling bij PK Carsport
In het kader van de Belgian Truck Grand Prix werd afgelopen weekend in Zolder de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2024 afgewerkt. Het werd voor Bert en Stienes Longin en Peter Guelinckx geen makkelijke race aan het stuur van de #1 Audi R8 LMS GT2, maar het trio van PK Carsport legde toch beslag op een tweede plaats. Ook in de tussenstand van het kampioenschap schuiven ze door naar de tweede plek.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Bij de PK Carsport-troepen stonden de gezichten zondagnamiddag op onweer. Nochtans had de #1 Audi R8 LMS GT2 in de 125 minuten durende race beslag gelegd op een meer dan degelijke tweede plaats, waardoor ook in het kampioenschap plaatsen werden gewonnen en de titelkansen gaaf werden gehouden. Dat men desondanks ontgoocheld was, was het best mogelijke bewijs van de eergierigheid, zegehonger en ambitie van het team.

Vierentwintig uur later kon Bert Longin er al opnieuw een beetje om lachen. “We zijn winnaars, hé”, grijnst de Leuvenaar. “Voor ons telt enkel de eerste plaats. En aangezien we er nu al een paar keer heel dicht bij zijn gekomen, wordt die wil om te winnen iedere race groter. Maar het gaat ons binnenkort wel eens lukken, daar ben ik van overtuigd. Waarom niet al bij de volgende wedstrijd, over minder dan twee weken in Francorchamps?”

Stienes Longin
Stienes Longin
Dat het in Zolder niet lukte, lag eerder aan een samenloop van omstandigheden. Stienes Longin had de Audi op de pole geparkeerd, wat al meteen een goed begin van het weekend betekende. “Ik voelde me ontzettend goed in de auto dit weekend”, licht Longin jr. toe. “De Audi voelde uitstekend aan, we waren snel zonder te forceren.”

Podium Truck GP
Podium Truck GP
Bij de start wist Bert Longin zich uit de schermutselingen te houden – er waren er die meteen de handdoek moesten gooien – en kon het stuur van op de tweede plaats aan Peter Guelinckx doorgeven. Daar liep het echter mis. “Tijdens het vastmaken van de gordels en het aankoppelen van de radio botste mijn hand tegen de startknop op het stuur”, legt Guelinckx uit. “Uiteraard startte de motor. Bert had in 2022 al eens iets gelijkaardigs voor in een GT2-race. Het zit soms in een klein hoekje.”

Helaas sloeg de motor aan voor de tankslang was losgekoppeld, en dat is verboden door het reglement. De sanctie werd uitgesproken toen Stienes Longin al aan het stuur zat.

“Ik was van plan om het laatste half uur tegen kwalificatietempo af te werken, om zo de leiders onder druk te zetten”, legt Longin uit. “Men weet maar nooit wat er dan kan gebeuren. Maar toen kreeg ik het nieuws dat ik een drive-through moest afwerken. Einde zegekansen meteen. Jammer.”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Maar het tempo en de betrouwbaarheid van de Audi stemt de PK Carsport-troepen wel optimistisch voor het vervolg van het seizoen. “Ik ben blij dat we al snel opnieuw een kans krijgen om een gooi naar de zege te doen”, besluit Stienes Longin. “We deden eerder al een roll-out in Francorchamps, en ook daar liep de Audi als een trein. Dat geeft ons wel vertrouwen voor de volgende race.”

Die derde manche van het Belcar Endurance Championship wordt op 5 en 6 juli afgewerkt in Spa-Francorchamps, in het voorprogramma van de immer populaire 25 Hours Fun Cup.

Persbericht RaceMail Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Series op maandag 24 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons