van der Horst

Truck GP: Porsche Endurance Trophy Benelux klaar voor de tweede afspraak van het seizoen

Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
De Porsche Endurance Trophy Benelux is een vast onderdeel van het hoogste niveau van de Belgische uithoudingsracerij en komend weekend zet het kampioenschap zijn tenten voor de tweede maal dit seizoen in Limburg op. Opnieuw wordt er over 125 minuten geracet, maar nu in het kader van de Belgische manche van het Europese Truck kampioenschap, de zwaargewichten van de autosport zeg maar. Kan Q1 Trackracing zichzelf opvolgen na de winst tijdens de opener van het seizoen, of krijgen we een andere winnaar, zondagnamiddag op Circuit Zolder?
Met zes Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – krijgen we een voorproefje van de 24 Uur van Zolder over goed twee maanden. Tijdens de Belgische uithoudingsklassieker mogen we ons aan mogelijk wel tien identieke Porsche 911 verwachten. Nu zondag zien we de teams die midden mei al om de zege streden, met als uitdager RedAnt Racing, het Oost-Vlaamse team dat twee weken geleden niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen rally Kalle Rovanperä in de Porsche Carrera Cup Benelux liet debuteren. 
 
Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
Midden mei was de zege tijdens de opener van de Porsche Endurance Trophy Benelux voor Q1 Trackracing dat in de laatste ronde de meerdere bleef van Belgium Racing. Q1 Trackracing behaalde met Dirk Schouten en Filip Teunkens niet alleen de winst in de Porsche Endurance Trophy Benelux, maar het won ook algemeen in het Belcar Endurance Championship. Voor de tweede race vervangt Nicolas Vandierendonck de Nederlander Dirk Schouten in de groengele Porsche. Dylan Derdaele en Jan Lauryssen doen het uiteraard opnieuw bij Belgium Racing. MM Racing werd in Zolder derde en behaalde zo een mooie eerste podiumplaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux. De broers Mick, Tom en Steve Meurrens zijn er ook dit weekend uiteraard weer bij en bewijzen dat de Porsche Endurance Trophy Benelux een perfecte omgeving voor gentlemen drivers is.

YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Net als tijdens het eerste raceweekend zien we verder dus ook YDM-Racing (Geussens-Yondem) en Speedlover (Renmans-Meulders), naast het exemplaar van RedAnt Racing met Dirk Van Rompuy en Nico Verdonck. Niet minder dan zes identieke Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – nemen het dus tegen elkaar op en maken onderling uit wie na afloop van deze tweede race op het hoogste podium mag staan. 
 
Tip Top by NGT - Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport
Tip Top by NGT - Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport
De snelste GT4 tijdens het New Race Festival was de Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport van Tip Top by NGT met het duo Arthur Peters en Kenny Herremans. Zij krijgen tegenstand van onder meer de Saber Management Racing Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport van Denis Vanmol en Julien Hody. 

De opdracht voor het komende weekend is identiek aan die van midden mei, met een race van 125 minuten. Het weekend start met een vrije training van 45 minuten op zaterdag, met start om 11u10, gevolgd door de kwalificatiesessie om 14u55.
 
De race zelf start zondag om 12u10 en wordt om 14u15 afgevlagd.

Persbericht Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 20 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons