van der Horst

Truck GP: Robert de Haan wint race 1 van de Porsche Carrera Cup Benelux

Robert de Haan - Richardson
Robert de Haan - Richardson
De eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux kende verschillende incidenten en moest zelfs stil gelegd worden met de rode vlag. De zege ging uiteindelijk naar Robert de Haan (Richardson), die in de derde ronde voorbij de van op de pole vertrokken Glenn Van Parijs (AUGUST by NGT) ging. De laatste podiumtrede ging naar Rik Koen (JW Raceservice).
  • STX Motorhomes
Glenn Van Parijs - AUGUST by NGT
Glenn Van Parijs - AUGUST by NGT
Glenn Van Parijs vertrok van op de pole en wist ook de leiding te bewaren, maar al in de eerste ronde verloren we Sam Dejonghe (RedAnt Racing), die dwars ging in de chicane en bleef steken op de boordstenen. De race werd al snel weer hervat en in de derde ronde wist de Haan Glenn Van Parijs te vetschalken in de Rea bocht. Maar twee ronden later was het opnieuw prijs, een aanrijding tussen drie wagens bracht de safety car naar buiten en wat later werd de race zelfs helemaal stil gelegd met de rode vlag.

Luc Vanderfeesten - RedAnt Racing
Luc Vanderfeesten - RedAnt Racing
De race werd achter de safety car hervat en De haan kon in de resterende ronden zijn positie behouden. Van Parijs zag Koen nog naast hem komen in de laatste boch maar wist nipt zijn tweede positie te behouden. Achter Koen maakten Bertrand Baguette (AUGUST by NGT) en Dirk Schouten (Q1 Trackracing) de top vijf vol. Sacha Norden (GP Elite) werd zevende na Flynt Schuring (Huber Racing) en won de Pro-Am klasse. Beste in de Am klasse was Luc Vanderfeesten (RedAnt Racing).

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 10 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons