van der Horst

Truck GP Zolder: Ook veel actie naast de piste

Bikini Carwash
Bikini Carwash
De FIA Truck Grand op Circuit Zolder is een klassieker, met niet alleen op het asfalt heel wat spektakel, maar ook de paddock is een ‘place to be’ dit weekend. Achter de schermen speelt Lucia Gallucci, al jarenlang vast medewerker van Circuit Zolder, maar ook vicevoorzitter van de FIA Truck Commission, bovendien een belangrijke rol. Reden te over dus, om onze spots ook eens te richten op de paddock en de bureaus van Circuit Zolder.
Lucia Gallucci
Lucia Gallucci
Lucia Gallucci is een vertrouwd gezicht op World on wheels @ Circuit Zolder. Wie met zijn of haar kampioenschap en/of serie op de Limburgse omloop terecht wil, komt onwillekeurig bij haar uit. Ondertussen is Lucia ook al enkele jaren vicevoorzitter van de FIA Truck Commission. In de aanloop naar de FIA Belgian Truck Grand Prix op Circuit Zolder hadden we een gesprek met haar.
 
Wat betekent FIA Belgian Truck Grand Prix voor Circuit Zolder?
 
Lucia Gallucci: “Het is één van de 10 A-weekends, dus zonder geluidsbeperkingen, op Circuit Zolder. Het weekend heeft uiteraard een zeer internationaal karakter, waardoor Circuit Zolder in deze wereld ondertussen een begrip is. Het European Truck Championship (ETRC) is een FIA kampioenschap. Dat is voor een circuit steeds van groot belang, omwille van de impact op de rest van de racekalender, het aantrekken van mooie annex series, het dagdagelijkse gebruik van de piste en de infrastructuur. Wat vooral ook belangrijk is, de omloop blijft in de picture op Europees niveau.”
 
Wat is jouw rol in de FIA Truck Commission?
 
“Ik ben sinds een paar jaar de vicevoorzitter van de commissie en samen met de voorzitter en de leden buigen wij ons over het reglement en de kalender en we formuleren adviezen naar de World Council van de FIA toe.”
 
Waarom moeten mensen dit weekend naar Circuit Zolder komen?
 
“Voor mij persoonlijk is het één van de tofste weekends van het jaar met alle ingrediënten om spektakel te garanderen. Spanning, sensatie, deur aan deur en bumper aan bumper racen. 15 imposante racetrucks in volle vaart over het circuit zien razen, is een geweldig gevoel. Het is heerlijk om te zien hoe het publiek jaar na jaar reageert. Ze juichen bij iedere inhaalactie en er is applaus als hun favoriete truck voorbij rijdt. Zoveel enthousiasme is aanstekelijk…  Verder is er, naast de ETCC, Lotus en Kia races, de beleving in de paddock: de truckshows met magnifieke gedecoreerde trucks. Mensen zouden eens ’s avonds moeten komen kijken als de showtrucks verlicht zijn… echt prachtig. Last but not least voor de trucks is zaterdag en zondag hetzelfde programma voorzien: namelijk twee races per dag!”
 
Lucia Galluccia verbergt het niet, iedereen die dit weekend op Circuit Zolder komt, moet zeker eens een kijkje gaan nemen in de paddock. In eerste instantie zal de Truckshow met maar liefst 250 showtrucks zeker opvallen.

Truck GP Zolder
Truck GP Zolder
“Het is bovendien de 10de editie van de show en dus gaan de deelnemers zeker nog een tandje bijsteken”, aldus Marketing Manager van Circuit Zolder, Pascal Ursi.  “De decoratie, de aanpak van de eigenaars en de tijd en de moeite die ze in hun mastodonten hebben gestoken, is gewoonweg bewonderenswaardig. Je mag de parade voor geen geld van de wereld missen! De beide parades vinden plaats op zondag, om 13u25 en 17u35!”
 
Andere niet te missen activiteiten zijn zonder meer de karting in de paddock nummer 5 en de E-MX in paddock 0, E-MX-zone.
 
Last but not least is er de Bikini Carwash, die van de 24 Hours of Zolder verhuisde naar de FIA Belgian Truck Grand Prix. De internationale bikini carwash is te gast tijdens de FIA Belgian Truck Grand Prix op het circuit van Heusden-Zolder, met shows om 13u00, 15u00 en 17u00 zowel op zaterdag als zondag. De Chevy Camaro uit 1980 zal zeker proper zijn! De “Queen” van Temptation Carwash – Vienna – kan als vijfvoudige individuele kampioene niet ontbreken!
 
Circuit Zolder Press



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons