van der Horst

Truck GP Zolder was een voltreffer

Truck GP Zolder 2014
Truck GP Zolder 2014
Dag 2 van de FIA Truck Grand Prix was opnieuw een voltreffer voor Circuit Zolder, met een mooie publieke opkomst en veel spectaculaire race. Een weekend uit de oude doos, zo kunnen we het makkelijkst samenvatten. Met Jean-Pierre Blaise op pole voor de laatste Truck race van het weekend, konden we amper beter afsluiten! 13.000 toeschouwers, 1000 meer dan afgelopen jaar vonden de weg naar Circuit Zolder.
Kiss’es’ voor Zolder in de Trucks
 
Veel fans op de Truck GP
Veel fans op de Truck GP
Norbert Kiss werd de winnaar van de eerste afspraak van de dag nadat Antonio Albacete, beide in een MAN, eerder op de dag de tweede superpole naar zijn hand zette. De Spanjaard werd tweede achter de Hongaar, net voor een derde merkgenoot, Jochen Hahn, al winnaar eerder dit weekend. De leukste prestatie voor ons Belgen kwam zonder meer van onze landgenoot Jean-Pierre Blaise, in zijn MAN, want met een 8ste stek verzekerde hij zich van de pole-positie voor de afsluiter van het weekend.  
 
Race 2 zag onze landgenoot Blaise op pole, maar het Belgische feestje duurde niet lang. Al in de eerste linkse kreeg hij een tik van Frankie Vojtisek en enkele ronden later volgde de opgave. De Tsjech mocht een drive through uitvoeren na zijn manoeuvre. Vooraan ging de winst naar Adam Lacko, voor Antonio Albacete, die een zeer regelmatig weekend afwerkte en Jochen Hahn, toch ook een van de topnamen van het weekend op Circuit Zolder. Hoe dan ook, de vier wedstrijden van de FIA European Truck GP kregen de toeschouwers op het puntje van hun stoel en het is nu al aftellen naar een nieuwe editie!
 
Festival Lotus in de geest van Colin Chapman
 
Lotus Cup Europe
Lotus Cup Europe
Bijna 40 exemplaren van het legendarische merk van Colin Chapman verschenen aan de start van de eerste race van de Lotus Cup Europe op zondag. Op minder dan 10 seconden na kregen we een eerste Belgische zege, met Gregory Rasse die als tweede over de meet kwam, achter de Britse poleman Jonathan Walker. Nog in de top 10 vonden we Thierry Verhiest als zevende en John Rasse, broer van Gregory, pakte als negende in de algemene klassering de zege in de Lotus Cup Europe Production. Hoe dan ook het publiek was duidelijk enthousiast over het peloton Engelse sportwagens waarin de inhaalmanoeuvres ontelbaar waren.
 
Race 2 was een schoolvoorbeeld van een merkencup, met een strijd om de zege tussen 3 rijders van start tot finish. Nooit bedroeg het verschil meer dan enkele seconden tussen Jonathan Walker, Gregory Rasse en Thierry Verhiest die er een zeer boeiend kijkstuk van maakten. Na een schitterende wedstrijd van Rasse, met tientallen inhaalpogingen op Walker, ging onze landgenoot dan toch met de zege lopen, voor de Engelsman en Verhiest. John Rasse werd ditmaal derde in zijn klasse.
 
Koen Wauters zingt hoogste noot
 
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Het werd een zeer leuke en onderhoudende tweede sprintrace van het weekend op Circuit Zolder. Vooraan zagen we een intensief gevecht voor de zege, tussen Carlos Rivas en Mickey Bertram, meteen op de huid gezeten door Koen Wauters. En zo vaak met twee vechtende partijen, was het de derde die met de zege aan de haal ging. Wauters pakte in de zesde ronde de eerste plek en stond die niet meer af. DVB RACING pakte dus de eerste plek, voor Mickey Bertram in de GT3.nl Porsche en de Luxemburger Carlos Rivas (Speedlover).
 
De lange race van 50 minuten van de Porsche Cup was een leuke strijd tussen Mickey Bertram en Max van Splunteren (GT3.nl) enerzijds en Jeffrey van Hooydonk en Koen Wauters (DVB RACING) anderzijds. De Nederlanders pakten de zege, de Belgen bleven tweede, ondanks een sterk opzittende Xavier Maasen (met Pierre Piron – Team Allure) in de eindfase. Xavier Maassen blijft leider in het kampioenschap.
 
Promotion Truck Racing Holland
 

Nog Trucks in de Promotion Truck Racing Holland, met een zege in de eerste race voor Heinz Werner Lenz, net voor Sasha Lenz, beide in een Mercedes Actros. Vader en zoon Lenz deden hun nummer nog eens over tijdens de tweede race. De laatste afspraak van de dag was voor Heinz Werner Lenz.
 
Het is nu uitkijken naar de Belgian Masters – Blancpain GT Series & BRCC op 18 en 19 oktober. See you in Zolder!

Circuit Zolder Press
 
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons