van der Horst

Tsjoen naast Cherain tweede speerpunt bij Citroën BELUX

Citroën DS3 R5
Citroën DS3 R5
Citroën BELUX kondigde in december aan dat de vice kampioen van België Rally, Cédric Cherain zijn Ford Fiësta R5 zou ruilen voor een Citroën DS3 R5 en een gooi doen naar de Belgische titel. Cherain zou in zee gaan met J-Motorsport, het team rond Jouran Serderidis en Fred Miclotte. Daar is nu enigszins verandering in gekomen nu ook achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen met een Citroën DS3 R5 het Belgisch kampioenschap zal betwisten.
Met Pieter Tjoen (J-Motorsport), Cédric Cherain (D-Max) en Vincent Verschueren (Godrive) krijgen we dus niet minder dan drie Citroëns DS3 R5 aan de start van het BK Rally.

Citroën DS3 R5
Citroën DS3 R5
Ondanks het feit dat Cherain eerst werd gelinkt aan J-Motorsport, zal de vice kampioen van 2015 nu bijstand krijgen van het Italiaanse D-Max. Zijn plaats bij J-Motorsport wordt ingenomen voor Tsjoen die zal rekenen op de diensten van een team dat reeds veel ervaring opdeed met de Fransman Sébastien Chardonnet in WRC2 en met Cherain in het BK 2014.


Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Niet één, maar twee DS 3 R5's zullen dit jaar een gooi doen naar de titel in het Kampioenschap van België Rally voor rekening van Citroën BELUX. Naast Cédric Cherain, die verandert van team, zal Pieter Tsjoen het volledige nationale rallykampioenschap rijden met een DS3. Pieter mikt op een negende Belgische titel met J-Motorsport. Uiteraard mogen we Godrive van Gaby Goudezeune en de immer snelle Vincent Verschueren aan dit rijtje bijvoegen, maar het West-Vlaamse team heeft geen officiële ondersteuning van de importeur.

Cédric Cherain en André Leyh stappen voor 2015 over naar een ander team.

Cédric Cherain
Cédric Cherain
"Ik blijf de verantwoordelijken van J-Motorsport erkentelijk voor alles wat we vorig jaar beleefd en gerealiseerd hebben. Maar, dit seizoen zal ik rijden met een wagen van de Italianen van D-Max, die me heel goed ontvangen hebben en die heel gemotiveerd zijn," vertelt Cédric Cherain. "We hebben de zekerheid dat we alle wedstrijden tot en met de Rally van Ieper kunnen rijden en verder ook de East Belgian Rally en de Condroz Rally. Het is een uitstekende zaak voor het kampioenschap dat Pieter Tsjoen opnieuw aan de start komt."

Frédéric Miclotte: "Ik heb al lang een uitstekende relatie met Pieter Tsjoen en we zijn snel tot een akkoord gekomen," vertelt de mede-eigenaar van team J-Motorsport, samen met Jourdan Serderidis. "Pieter zal het volledige kampioenschap rijden en we geven hem de middelen om zijn titelkansen zo goed mogelijk te verdedigen."

Pieter Tsjoen is natuurlijk zeer tevreden dat hij een volledig seizoen kan afwerken in het Kampioenschap van België.

Pieter Tsjoen - Citroën C4 WRC
Pieter Tsjoen - Citroën C4 WRC
"Aanvankelijk had ik niet voorzien om dit jaar het kampioenschap te rijden, maar ik kon het voorstel van J-Motorsport niet weigeren," vertelt de Oost-Vlaming. "Mijn eerste bezoek aan de ateliers van het team was een bijzondere ervaring. Ik ontmoette er de mecanicien die destijds aan mijn Saxo VTS sleutelde bij mijn rallydebuut in de Challenge Citroën... met Fred Miclotte als copiloot. Fabio Lazzerini heeft trouwens aanvaard om mijn "rally" ingenieur te zijn tijdens de wedstrijden. Ik heb altijd graag met hem samen gewerkt en hij kent me als geen ander. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging, temeer omdat ik niet vaak de kans heb gekregen om officieel een invoerder te vertegenwoordigen."

Bij Citroën BELUX is men verheugd dat de kansen op het behalen van de rallytitel verdubbeld zijn.

"Het is een kans om ervaring en jeugd te combineren in het Kampioenschap van België dat erg boeiend belooft te worden," verklaart Anouk Van Vliet, Directeur Communicatie bij Citroën BELUX. "Met acht nationale titels op zijn palmares, is Pieter Tsjoen een vaste waarde die onze kansen op succes aanzienlijk verhoogt. Voor Cédric Cherain zijn we heel blij dat hij een oplossing heeft gevonden om, zoals voorzien, te rijden met een DS 3 R5. We blijven overtuigd van zijn talent en we kijken ongeduldig uit naar de bevestiging van zijn potentieel in onze kleuren."

Foto's: Georges De Coster - BFO-BRC - GodriveDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op maandag 23 februari 2015.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons