van der Horst

Turkije: Opnieuw Timmy Hansen op de voorlopige pole

Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Timmy Hansen - Peugeot 208 Supercar
Voor de zesde maal op rij sluit de Zweed Timmy Hansen de eerste wedstrijddag af met een voorlopige pole in handen. Dit kan geen toeval meer zijn. De Peugeot 208 Supercar van het gelijknamige Team Peugeot Hansen en gerund door meervoudig Europees kampioen Kenneth Hansen is momenteel het beste en snelste team binnen het WK Rallycross.
  • St. Paul
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Maar daarmee wordt je uiteraard nog geen wereldkampioen, want de leiding in het WorldRX is nog steeds in handen van regerend wereldkampioen Petter Solberg in de Citroën DS 3 van het team SDRX. Solberg kon in het begin van het seizoen het verschil maken met de rest van het peloton en stapelde de puntenvoorsprong op. Hansen en ploegmaat Jeanney werkten aan een mooie come back en zitten momenteel in het goed spoor. Getuige hiervan is dat Hansen op een bepaald moment een achterstand had van 58 punten op Solberg. Bij de start van de Turkse manche is deze voorsprong gereduceerd tot 35 punten. En deze zijn niet alleen bijeen gesprokkeld door wedstrijden te winnen, maar ook grotendeels tijdens de kwalificatieheats waar een pak punten te rapen zijn. In Barcelona was Solberg de eindoverwinnaar, maar ondanks zijn derde plaats in de finale kreeg Hansen wel twee punten meer toebedeeld in de eindafrekening. Dus regelmaat loont in het WK Rallycross.

Hansen versus Ekström 2
Hansen versus Ekström 2
Hansen won in Turkije op de eerste dag de eerste manche voor Nitiss en Solberg. De Zweed knalde naar de tweede chrono in de tweede heat na zijn landgenoot Mattias Ekström, terwijl Solberg de vierde chrono realiseerde. Ekström was pas zesde tijdens de eerste heat en zodoende komt Hansen opnieuw op de voorlopige pole voor Ekström, Nitiss, Solberg en Bakkerud. Zodoende sluipt hij opnieuw wat dichter richting de leider. Maar indien Solberg van pech gespaard blijft, is de kans klein dat een tweede opeenvolgende wereldtitel hem nog zal ontglippen. Na Turkije restten nog Italië en de afsluitende manche in Argentinië.

Verder werd Solbergs ploegmaat Doran na de eerste manche gediskwalificeerd voor een technische onregelmatigheid.  

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda loixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 3 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Turkye.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons