van der Horst

Turkije: Citroën klaar om dubbelslag te slaan, Neuville probeert

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Citroën lijkt klaar om morgen de dubbel te halen in de Rally van Turkije, manche elf van het WRC. Esapekka Lappi en Sébastien Ogier, en orders vanuit Citroën Racing, mogen morgen gaan uitmaken wie wint. Thierry Neuville kende een begenadigde middag, maar kwam geen poot dichter en gaat rusten op plaats acht.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi
Aanvallen hoeft Citroën niet meer maar op de openingsproef van de middag behaalden Esapekka Lappi en Sébastien Ogier (beide Citroën) een nieuwe één - twee. Het geeft aan hoe goed de C3 zich voelt in Turkije. Met die dubbel maakten ze de concurrentie ook nog eens duidelijk dat die mogen strijden voor de ereplaatsen. De twee voerden wel nog een showtje op aan het einde van de dag. Lappi eindigde de dag na een nieuwe 'scratch' op amper twee tienden van een seconde van de nieuwe leider Sébastien Ogier.

Voor de derde plaats is er een mooie strijd tussen Andreas Mikkelsen (Hyundai) en Teemu Suninen (Ford) die eindelijk nog eens presteert. De twee zijn gescheiden door amper 10 seconden, weliswaar op zowat anderhalveminuut van de kop van de koers.

Thierry Neuville duwde fors door met een zoveelste besttijd op de tweede proef van de middaglus. Dat leverde hem geen plaats winst op, maar de Belg sluipt wel dichter bij de Toyota's van Kris Meeke en Jari-Matti Latvala. Die zouden met gemak voor de Belg moeten kunnen blijven maar Kris Meeke toonde Neuville dat hij misschien nog mag hopen op meer. De Noord-Ier ging namelijk even van de baan en verloor twintig tellen. Ter info: Neuville stond deze middag op 2minuut 20 van de Toyota's, nu nog op dik een minuut van Meeke die constant haasje-over speelt met Jari-Matti Latvala.

Tussen de Toyota's en Suninen staat Dani Sordo (Hyundai) ietwat verloren vijfde, maar met Mikkelsen op drie en de Toyota's in het verlies kunnen de Koreanen wel een slag slaan in strijd om de merkentitel.

Morgen zijn er nog vier korte proeven, goed voor 39km tegen de klok. De posities lijken min of meer vast te liggen. De enige uitdaging is dat de vier proeven verreden worden zonder service tussenin. Marmaris II is de afsluitende rit, en tevens de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport en Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 14 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons