van der Horst

Turkije eerste kampioen FIA GT Nations Cup na incidentrijke race - Belgen uitgeschakeld voor eerste bocht

Ayhacan Güven/Salih Yoluc - Team Turkey
Ayhacan Güven/Salih Yoluc - Team Turkey
Turkije mag zich voor één jaar de FIA GT Nations Cup kampioen noemen. Ayhacan Güven en Salih Yoluc mochten deze avond op pole starten en ondanks dat Yoluc in het begin van de race de leiding verloor, ging Güven de Brit Chris Buncombe nog voorbij om zo de trofee van de eerste plaats in de lucht te steken. Op een derde plaats vinden we de Denen terug, die vanaf een vijftiende positie moesten starten. Voor de Belgen Charles Weerts en Mike Den Tandt was het vandaag een dag om snel te vergeten. Gisteren oppermachtig en na een pechvolle tweede kwalificatierace, moest Den Tandt de strijd op spectaculaire wijze al staken na één bocht.
Eindpodium FIA GT Nations Cup
Eindpodium FIA GT Nations Cup
Terwijl vooraan Salih Yoluc een goede start nam, zag Mike den Tandt met zijn door WRT geprepareerde Audi de Mexicaanse Ferrari voorbij gaan. Den Tandt probeerde in het zog van de Italiaanse bolide te blijven, maar kwam te dicht en raakte de Ferrari rechts achteraan. Hierdoor schoot de Audi naar rechts en vloog rakelings voorbij de barrières. Daarna gleed hij door over de baan terwijl het peloton de eerste bocht nam, om uiteindelijk tot stilstand te komen aan de andere kant van de piste in het grind. Hierdoor was het direct boeken toe voor de Belgen. Dit was overigens niet het enige incident. Maar liefst vijf wagens moesten opgeven in de eerste twee ronden, waaronder de Duitse Ferrari van Alexander Mattschull en Nico Bastian.

Hiermee zit de eerst FIA GT Nations Cup er op. En eerder op de dag maakte de organisatie SRO al plannen bekend voor 2019. Ook dan zal de race plaatsvinden, ditmaal op het Italiaanse circuit Vallelunga op 2 en 3 november.

--- UITSLAG FIA GT NATIONS CUP MAIN RACE ---

Foto's: SRO/Dirk Bogaerts PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op zaterdag 1 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Nations Cup.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons