van der Horst

Turkije: Hyundai in blok op kop

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
De korte openingsproef in Marmaris bracht de Hyundai's op kop van de rally van Turkije. Andreas Mikkelsen en Thierry Neuville klokten ex aequo af als eerste. Een verrassende Pontus Tidemand mag even mee op het virtuele podium.
Het was Pontus Tidemand (Fiesta) die zorgde voor een stevige richttijd waar heel wat rijders zich de tanden op stuk beten. De Zweed vervangt Elfyn Evans die nog altijd in de lappenmand ligt na de rally van Estland. 

Het duurde tot Andreas Mikkelsen (Hyundai) passeerde en 1.6 seconde sneller aantikte. De Noor kreeg wel nog zijn teamgenoot Thierry Neuville (Hyundai) naast zich die vreemd genoeg heel hard doorduwde, maar wel loon naar werken kreeg want Sébastien Ogier (Citroën) staat al op 1.7 seconde, Ott Tänak (Toyota) zelfs op 4.2 seconden. De keuze van het rubber speelt nu al zijn rol in deze slopende rally.

Het zwaartepunt van de rally ligt op vrijdag, met 160 kilometer tegen de klok, verdeeld over zes proeven. Tänak moet als eerste de baan op als WK-leider. Wellicht zullen de tijden door de achterkomers gevoelig verbeteren, maar in de tweede ronde kan spoorvorming de vroege starters mogelijk wat helpen.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 12 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons