van der Horst

Turkije: Mikkelsen eerste leider

Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen is de eerste leider in de Rally van Turkije, de tiende van dertien manches in het WRC. De Noor was in de straten van Marmaris duidelijk bekomen van zijn transmissieproblemen op de shakedown vrijdagochtend. Thierry Neuville werd vierde, Sébastien Ogier maakte een klein foutje en verloor een handvol seconden.
Een korte proef van twee kilometer in de straten van Marmaris op gladde tegels en kasseien, geen onoverkomelijke opdracht maar toch werden al redelijke verschillen genoteerd. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) pakte de snelste tijd met een heel strakke stijl. De Noor was meteen 2.5 seconden sneller dan Craig Breen (Citroën C3).

Van het koptrio in de strijd om de titel presteerde Ott Tänak (Toyota Yaris) het best met een derde tijd op 2.8 seconden van de leider. Thierry Neuville (Hyundai i20) zit net achter de Est, op 3.1 seconden van zijn Noorse teammaat.

Belangrijkste verliezers zijn ongetwijfeld Hayden Paddon (Hyundai i20) en Sébastien Ogier (Ford Fiesta). Paddon verloor bijna 10 seconden door onderstuur. Quasi in iedere bocht raakte de Hyundai de bocht niet in. Ogier verloor 7.5 seconden en heeft die achterstand aan zichzelf te danken. Op een kleine jump ging hij iets te hard waardoor de achterkant stevig van de grond sprong. De Fransman kwam daardoor iets te kort om de volgende bocht naar rechts te halen, zonder al te veel erg.

De rally belooft een calvarietocht te worden. De eerste proef op vrijdag is meteen 38 kilometers lang en wordt door de rijders omschreven als een nachtmerrie en wellicht de ruwste proef van het seizoen. Vrijdag zijn er zes proeven.

Foto: Hyundai Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 13 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons