van der Horst

Turkije: Mikkelsen opnieuw leider, Ogier overleeft

Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Na tien van de zeventien proeven is Andreas Mikkelsen opnieuw leider in de Rally van Turkije. Thierry Neuville moest opgeven. Sébastien Ogier overleeft nadat ook hij in de problemen kwam.
Thierry Neuville (Hyundai i20) was sterk op weg zaterdagochtend maar plots ging het mis toen de veerpoot door de motorkap schoot. Neuville probeerde nog het euvel in de mate van het mogelijke te herstellen, maar moest uiteindelijk toch de handdoek in de ring gooien.

Sébastien Ogier (Ford Fiesta) nam over en had een voorsprong van ruim 20 tellen op Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), maar ook de Fransman werd niet gespaard. Hij brak de stuurinrichting, maar hij kon de schade wel herstellen. De wereldkampioen kreeg wel een tijdstraf van een minuut omdat hij te laat aan de laatste proef kwam. Daardoor komt Mikkelsen opnieuw aan de leiding. Hij heeft nu 35.8 tellen voorsprong op Ott Tänak (Toyota Yaris) en 38.4 seconden voorsprong op Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris). Ogier is vierde op driekwartminuut van de leider. Met zijn belangrijkste titelbelagers voorlopig op plaats twee en vier doet Neuville een barslechte zaak in het kampioenschap.

Hayden Paddon (Hyundai i20) is voorlopig vijfde. Achter hem gaapt de leegte met Craig Breen (Citroën C3) op zes en Teemu Suninen (Ford Fiesta) op zeven. Esapekka Lappi staat nu nog achtste maar zal straks wegzakken, want hij ging van de baan op de slotproef van de ochtendlus.

Foto: Hyundai Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 15 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons