van der Horst

Turkije: Neuville als leider naar slotdag

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville is op weg naar zijn tweede seizoenswinst in de Rally van Turkije, de vijfde manche van het WRC. Hij heeft ruim een halve minuut voorsprong op Sébastien Ogier en Sébastien Loeb die de tweede plaats delen. Morgen zijn er wel ongeveer 90 wedstrijdkilometers af te leggen.
Het duurde tot na de middag tot Thierry Neuville (Hyundai) afstand kon nemen van Sébastien Ogier (Toyota). Tot de middag sakkerde de Belg vooral over een slechte afstelling en moest hij Ogier voor zich dulden. De Fransman kreeg kort na de middag een lekke band en verloor een halve minuut die de Belg zomaar in de schoot geworpen kreeg. Daarna hielden ze wel gelijke tred, maar Neuville hoefde niet meer door te duwen. Hij heeft een voorgift van 33.2 seconden op Sébastien Ogier en Sébastien Loeb (Hyundai). 

Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
De recordkampioen kan dus nog een belangrijke rol spelen in de merken- en rijderstitel, maar Loeb had wel moeite om het tempo vooraan te volgen. Ogier kan op zijn beurt dan weer een goede zaak doen, want Ott Tänak (Hyundai) moest vroeg deze ochtend opgeven met een gebroken stuurinrichting en Elfyn Evans (Toyota) staat voorlopig pas vierde. Hij gaat zijn teamgenoot Kalle Rovanperä (Toyota) vooraf. Achter hem volgen de Fords van Teemu Suninen, Esapekka Lappi en Gus Greensmith (Ford) die moeten hopen op uitvallers om nog door te schuiven in de stand.

Morgen zijn er vier proeven, goed voor bijna 90 wedstrijdkilometers, waaronder twee passages op de langste proef van de rally. 

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 19 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons