van der Horst

Turkije: Neuville leidt na hectische middag

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na een vrij zorgeloze ochtend voor de meesten, viel er vrijdagmiddag heel wat te beleven in de Rally van Turkije. Thierry Neuville kende op een klein foutje na een vlekkeloze middag en zette zich op kop van de koers na de openingsdag. Sébastien Ogier volgt op amper drie tienden. Games on!
De eerste proef na de middag, het monster van 38 kilometer, gooide het klassement helemaal om. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) noteerde een fantastische besttijd en klom prompt naar plaats twee. De Citroën C3's vielen weg na een matige tijd voor Mads Ostberg en een platte band voor Craig Breen. Nog erger verging het op de volgende proef, toen Ostberg zijn C3 op kant moest zetten met een gebroken ophanging. Dito verhaal voor Elfyn Evans (Ford Fiesta).

Ondertussen kreeg Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) plots een mooie voorsprong maar die smolt weg toen zowel Ogier als Thierry Neuville de druk verder opvoerden. Meer zelfs, Mikkelsen zou zakken van één naar drie op de slotproef van de dag, KP 7.

De nieuwe leider is niemand minder dan Thierry Neuville (Hyundai i20) die een besttijd zette op de tweede middagproef en een degelijke eindtijd noteerde op de slotproef van de dag, ondanks een klein foutje. Hij heeft nu een voorsprong van 0.3 seconde op Ogier en 2.6 seconden op Mikkelsen.

Op kousevoeten is Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) vierde geworden. Hij volgt op 16.2 seconden en is dus zeker nog niet uitgeteld voor het podium. Ott Tänak (Toyota Yaris) kon profiteren van de uitvallers, en ging in de slotproef nog voorbij Hayden Paddon (Hyundai i20), en is nu vijfde op dik een halve minuut, maar hij doet voorlopig wel geen al te beste zaak in de strijd om de titel. 

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 14 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons