van der Horst

Turkije: Neuville snelste in generale repetitie

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville heeft de snelste tijd gezet op de shakedown van de Rally van Turkije, manche tien van de dertien. Een bemoedigend begin maar het is vooral gebleken dat de openers morgen veel zullen moeten vegen.
  • Dreamdrive
Echt snel ging het niet op de shakedown. Een gemiddelde van "amper" iets meer dan 70 km/u werd gehaald. Het zegt veel over de ondergrond en de aard van het parcours.

Neuville (Hyundai i20) opende, en zette een tijd neer van 3:39.2. Een behoorlijke tijd maar het duurde niet lang alvorens die met ettele tellen verbeterd werd, onder meer door Mads Ostberg (Citroën C3). De Noor was de snelste na de eerste run.

De tijden namen daarna een duik. Neuville klokte tijdens zijn derde passage 3:24.9, maar liefst 15 telle sneller dan zijn openingsrun. Meteen indicatie dat latere starters morgen een stevig voordeel zullen hebben. Die tijd werd niet meer verbeterd, door niemand. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) werd tweede op 1.6 seconden. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) werd derde, net vóór de derde hond in het WK-kegelspel Ott Tänak (Toyota Yaris). De Est moest wel bijna vier tellen toegeven op Neuville.

Turkije is een nieuwkomer op de kalender, en dus beginnen alle rijders met evenveel ervaring aan deze loodzware missie, die een handje weg heeft van Cyprus en de Akropolis door het brekende terrein.

Neuville zal net zoals de voorbije rally's de schade moeten zien te beperken op Sébastien Ogier en Ott Tänak. De Belg heeft nog altijd een voorgift van 23 punten op Ogier.

Openen doet de rally donderdagavond met een showproef in uitvalsbasis Marmaris. Er wachten de rijders 17 proeven.

Foto: WRC.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 13 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons