van der Horst

Turkije: Neuville zet de toon

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft zich getoond tijdens de shakedown van de Rally van Turkije, de vijfde manche van het WRC. De Belg ging vrijdagochtend teamgenoot Ott Tänak en de Finse jonkie Kalle Rovanperä vooraf.
  • Oeste Kart
Om zijn titeldroom nieuw leven in te blazen heeft Thierry Neuville (Hyundai) dit weekend een overwinning nodig. Met een snelste tijd in de finale oefensessie zet hij alvast de toon.

Na de eerste run nestelde Neuville zich meteen in de voorste regionen, maar het was Kalle Rovanperä (Toyota) die zich vroeg op de ochtend helemaal bovenaan zette. Ott Tänak (Hyundai) nam na de tweede lus over, met de jonge Fin in zijn zog. Neuville klokte een eerder matige tijd, maar tijdens zijn derde poging sprong hij over alles en iedereen. Tänak werd tweede op 1.2 seconden, Rovanperä eindigde derde op twee tienden van de Estse wereldkampioen. De Fin kende wel problemen bij zijn derde poging. Elfyn Evans (Toyota) en Sébastien Ogier (Toyota) vervolledigden de top vijf. Voor Gus Greensmith (Ford) eindigde de shakedown in het Turkse decor, met de wielen in de lucht.

De rally wordt vrijdagavond op gang getrokken met twee proeven. Zondagmiddag kennen we de winnaar.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons