van der Horst

Turkije: Ogier met winst terug in titelstrijd

Sébastien Ogier - Citroën C3
Sébastien Ogier - Citroën C3
Sébastien Ogier heeft de Rally van Turkije gewonnen. Dat is de elfde manche van het WRC. De Franse wereldkampioen kruipt zo dichter bij WK-leider Ott Tänak die zich moest tevreden stellen met de puntjes van de Power Stage. Thierry Neuville kruipt niet veel dichter met zijn achtste plaats.
De slotdag bleek onnodig in Turkije. De posities lagen vast en het was aftellen tot de Power Stage die weinig verrassend naar Ott Tänak (Toyota) ging, met Thierry Neuville (Hyundai) in zijn zog.

Voor winst was het al snel duidelijk. Sébastien Ogier (Citroën) moest en zou ook winnen. Esapekka Lappi (Citroën) liet zijn teamgenoot begaan waarop de wereldkampioen naar winst reed en op die manier ook een flink pak dichter bij Ott Tänak komt. Hij hield uiteindelijk 34 seconden voorsprong op Lappi.

Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen (Hyundai) won uiteindelijk de strijd om de laatste podiumplaats, voor Teemu Suninen (Ford) die zich iets te gemakkelijk lijk neer te leggen bij een vierde stek. Dani Sordo (Hyundai) eindigde secuur vijfde en pakt kostbare punten voor de merkentitel. Zo graaide hij mooie punten weg van Jari-Matti Latvala (Toyota) en Kris Meeke (Toyota) die vrij anoniem zesde en zevende werden. Thierry Neuville moest vrede nemen met de achtste plaats en komt dus amper dichter bij Tänak in de strijd om de titel. Hij haalt drie puntjes in.

Ott Tänak telt nu 210 punten, Ogier 193. Hij springt over Neuville die nu 180 punten telt.

Foto: Citroën Racing & Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 15 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons