van der Horst

Turkije: Sterke Loeb leidt in Turkije

Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Recordkampioen Sébastien Loeb gaat in Turkije als leider slapen. In de vijfde manche van het WRC heeft hij een minimale voorgift op teamgenoot Thierry Neuville die op zijn beurt welgeteld één tiende voorsprong heeft op Sébastien Ogier.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
"Ieder jaar is het dezelfde sh*t. Niemand luistert. Telkens we naar hier komen is het dezelfde sh*t", aldus Thierry Neuville (Hyundai). De Belg staat dan wel goed vooraan maar verloor op de tweede proef een pak tijd in het stof van zijn voorgangers. De Belg heeft slechte ervaringen met het stof in Turkije want vorig jaar sukkelde hij op die manier knullig van de weg. Ook Ott Tänak (Hyundai) kloeg steen en been.

De Belg opende fors op de openingsproef en zette iedereen op dik drie seconden, maar zag die voorgsprong volledig wegsmelten op de tweede proef. Sébastien Ogier (Toyota) profiteerde als eerste op de baan optimaal van zijn startpositie en eindigt de dag op amper een tiende van Neuville. Elfyn Evans (Toyota) volgt op negen tienden van Neuville. Maar de verrassing kwam uit een andere hoek. Sébastien Loeb (Hyundai) klokte twee tweede tijden en staat eerder verrassend op kop van de koers. Hij heeft een kleine voorgift van 1.2 seconde op zijn Belgische teammakker. 

Kalle Rovanperä (Toyota) sluit de top vijf, net voor Teemu Suninen (Ford) die een mooie openingsdag kent. Ott Tänak viel van drie naar zeven op de tweede proef, en moet morgen dus vrij vroeg de baan op. Ook hij kon zijn teleurstelling niet wegsteken na een rondje stofvreten.

Morgen zijn er zes proeven, zondag nog vier. Er moeten nog bijna 200 wedstrijdkilometers worden afgelegd.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons