van der Horst

Turkije: Tänak als leider naar slotdag

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak is de verrassende leider in de Rally van Turkije na twee dagen rijden. Hij profiteerde van het wegvallen van onder meer Sébastien Ogier en Thierry Neuville, en van de problemen bij Andreas Mikkelsen.
Een calvarietocht, dat is de Rally van Turkije aan het worden. Niemand lijkt nog te gaan aanvallen en wil vooral het einde zien. De plaatsen lijken ook vast te liggen.

Zonder problemen, al is dat een heel belangrijke voorwaarde in deze rally, is Toyota op weg naar een één-twee, met Ott Tänak op kop en Jari-Matti Latvala als buffer. De Fin zal de Est niet meer onder druk zetten om het hoogst mogelijk aantal punten binnen te halen voor het constructeurskampioenschap en tegelijkertijd Tänak een sprong te laten nemen in de strijd om de titel. Derde is Hayden Paddon, maar hij volgt al op 70 seconden van de leider. Teemu Suninen is vierde, op meer dan drie minuten.

Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen - Hyundai i20 WRC
Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) moest bijna de hele middag afwerken met transmissieproblemen. Hij is alsnog vijfde op ruim zes (!!!) minuten. Zesde is Henning Solberg. Hij is ook de eerste R5-wagen maar doet niet mee aan WRC2. Elfyn Evans (Ford Fiesta) is ondanks SuperRally opnieuw zevende en gaat de leider in WRC2 vooraf en dat is Jan Kopecky. (Skoda Fabia).

Morgen zijn er nog vier proeven, met onder meer de Power Stage, waar Ogier en Neuville de schade nog een beetje moeten zien te beperken.

Foto's: Toyota Gazoo & Hyundai Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 15 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Turkije.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons