van der Horst

Road America: Dubbels voor Action Express Racing en Porsche North America

Cameron/Curran Whelen Engineering Corvette DP
Cameron/Curran Whelen Engineering Corvette DP
Action Express Racing heeft een uitstekende zaak gedaan in de titelstrijd voor het TUSC met een dubbelzege op Road America. Eric Curran en Dane Cameron hadden veertien seconden voorsprong op hun ploegmakkers Christian Fittipaldi en Joao Barbosa. Chip Ganassi Racing, vertrokken vanuit pole met de Riley-Ford, kende een turboprobleem en diende de Corvette's DP te laten gaan. Joey Hand en Scott Pruett werden nog derde. Michael Shank Racing leek met de Ligier-Honda lange tijd op weg naar een podiumplek, maar door een benzinelek zat er niet meer in dan een vierde plek. VisitFlorida.com Racing werd vijfde en behoudt zo de leiding met een punt voorsprong op Fittipaldi/Barbosa.
Andermaal was het in de PC-klasse nagelbijten tot de laatste ronde. Pas dan bezweek Conor Daly (Performance Tech Motorsports) onder de druk van Bruno Junqueira (RSR Racing). De Braziliaan won zo samen met Chris Cumming. Core Autosport werd derde en behoudt de leiding in de tussenstand. 

In GTLM won Porsche voor de derde maal op rij met dank Nick Tandy en Patrick Pilet die desondanks helemaal achteraan dienden te vertrekken na een motorwissel tijdens de kwalificatie. De Fransman reed zich, ondanks een spin van de Brit, helemaal naar voren in een indrukwekkend demonstratie. In de laatste ronde behaalde Porsche nog de dubbel toen Jörg Bergmeister Pierre Kaffer inhaalde in de Ferrari 458 van Risi Competizione. Porsche koos voor de opmerkelijke tactiek om enkel de linkerbanden te wisselen tijdens de laatste bandenwissel en dat loonde. Corvette Racing kende een minder weekend al redden uiteindelijk Jan Magnussen en Antonio Garcia de eer met een vierde plaats. De eerste BMW (Bill Auberlen en Dirk Werner) eindigde vijfde.

In GTD ging de strijd om de zege tussen Aston Martin, Dodge en Porsche. De enige BMW van Turner Motorsport moest al gauw opgeven na een foutje van Michael Marsal, terwijl Audi en Ferrari er niet aan te pas kwamen. TRG-AMR diende in de slotfase nog binnen te komen en zo schonken Christina Nielsen/Kuno Wittmer de zege aan Jeroen Bleekemolen/Ben Keating. De derde stek ging naar de Porsche van Park Place Motorsports met Patrick Lindsey/Spencer Pumpelly.

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op maandag 10 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons