van der Horst

Road America: Hand en Ganassi Racing op pole

Chip Ganassi Racing - Ford DP
Chip Ganassi Racing - Ford DP
Joey Hand vertrekt deze avond Belgische tijd vanop pole positie bij de TUSC-race op Road America. Met de enige Riley-Ford in het deelnemersveld was Hand maar liefst een halve seconde sneller dan de Corvettes van Action Express Racing en Wayne Taylor Racing. In de PC-klasse was het spannender met uiteindelijk amper 52 duizendste tussen James French (Performance Tech Motorsports) en Chris Cumming (RSR Racing). De voorsprong van beide wagens was indrukwekkend want de man op de derde plaats, Chris Miller, had reeds een seconde achterstand.
In GTLM was het andermaal Porsche die de bovenhand had, na twee zeges op rij. Ditmaal was het de beurt aan Earl Bamber, winnaar op Le Mans, die twee tiende sneller was dan Antonio Garcia in de Chevrolet Corvette C7.R. Patrick Pilet, ploegmakker van Earl Bamber, kon dan weer geen tijd neerzetten door een technisch probleem. De derde plek ging dan weer naar de Ferrari 458 van Giancarlo Fisichella van Risi Competizione. Het Amerikaanse klantenteam van Ferrari maakte deze week bekend volgend jaar de 488 te zullen inzetten.

In GTD tenslotte vonden we vijf wagens van verschillende merken in de top 5: Porsche 911, Dodge Viper, Aston Martin V12 Vantage, Audi R8 LMS en Ferrari 458. Pole positie was er voor Patrick Lindsey van Park Place Motorsports die een tiende sneller was dan Ben Keating. Christina Nielsen maakte de top drie vol.

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op zondag 9 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons