van der Horst

TV-gids voor motorsport dit weekend

Mercedes F1 Team
Mercedes F1 Team
Gezien de Coronacrisis heel het motorsportgebeuren in de war heeft gegooid en een aantal onder ons zelfs in quarantaine zitten, is het soms mijmeren over een wedstrijd. Hetzelfde verhaal geldt voor piloten die van drukke weekends afgegleden zijn naar thuis zitten niksen, maar er is hoop. Gezien de vele eSports games die er op de markt zijn is het logisch dat er hier en daar verschillende wedstrijden georganiseerd worden waarbij professionele piloten goed aanwezig zijn. Vorig weekend kregen we al een voorsmaakje met de All-Stars eSport Battle en #NotTheAusGP. Dit weekend gaan we gewoon verder met een serieus breder programma en nog meer professionele piloten die de strijd aangaan in de virtuele wereld. Een overzicht van wat er zich allemaal dit weekend afspeelt.
Start VLN 8
Start VLN 8
Zaterdagmiddag maken we onze eerste stop op de virtuele Nürburgring Nördschleiffe. Gezien de eerste wedstrijd van de NLS nu uitgesteld is, wordt de virtuele Nürburgring Endurance Series in iRacing op gang getrokken. Vier klassen met elks veertien wagens zullen vier uur over de befaamde "Groene Hel" rijden. Gezien de pandemie die de wereld teistert, mikken de organisatoren deze keer ook op professionele piloten om de strijd aan te gaan met de doorgewinterde eSports-piloten. BMW kondigde dan ook aan dat zij twee equipes zullen sturen en namen als Mike Rockenfeller en Nicki Thiim bevestigden al hun deelname. U kan vanaf 11 uur het hele gebeuren volgen via deze link. De race zelf gaat van start om 13 uur.

24H Barcelona
24H Barcelona
Als u nog een bekende organisator wil, dan zijn er de  24H Series. De Nederlandse organisator Creventic sprong eind vorig jaar al op de kar van eSports, door een samenwerking aan te gaan met de NEO Endurance Series, één van de bekendste kampioenschappen dat liep op de iRacing-servers. Sindsdien werkt men aan een vernieuwing, waardoor nu de gelijkenissen treffend zijn met de echte 24H Series races. Dit weekend staat daar de finale op het menu met de 12 Uren van Barcelona. Normaal gezien moet men op voorhand kwalificeren om aan het seizoen te beginnen, nu heeft men drie extra teams toegelaten die mee zullen strijden in deze wedstrijd, met daaronder als bekendste naam Rik Breukers. Zaterdag om 14 uur start men met de kwalificaties om dan om 15 uur de race aan te vatten. U kunt alles volgen via deze link.

All-Star eSports Battle
All-Star eSports Battle
Na het succes van vorige zondag komen Torque eSports en YouTube-kanaal The Race met een vervolg op de All-Stars eSport Battle op rFactor 2. Tijdens de eerste editie kon men al op een mooi gemixt startveld rekenen en ook voor deze battle zullen er ronkende namen aanwezig zijn. Volgens The Race worden er 60 piloten verwacht verdeeld over drie groepen waarbij uiteindelijk de top vijf uit elke groep de finale zal afwerken. Wie is er al bevestigd zal u zich afvragen? Wel blikvanger van dienst is Max Verstappen, maar ook Juan Pablo Montoya tekent present met zijn zoon Sebastian en ook onze landgenoten Dries Vanthoor en Wolfgang Reip zullen erbij zijn. Een deelnemerslijst om duimen en vingers van af te likken en ze trekken ditmaal richting Indianapolis. De start is zaterdag om 18 uur en is te volgen via deze link.

Porsche Motorsport - Porsche 911 RSR
Porsche Motorsport - Porsche 911 RSR
Als u dacht dat het hierbij zou stoppen, kunnen we zeggen dat dit verre van het geval is. Zaterdag wordt afgesloten op Amerikaanse bodem dankzij IMSA. Gezien de 12 Hours of Sebring niet door kon gaan dit weekend, besloot John Doonan - huidig voorzitter van IMSA - om toch de fans te entertainen met #SuperSaturday op iRacing. Het concept is duidelijk: een race van 90 minuten op Sebring waarin alleen maar GTE's de hoofdrol spelen. Daarnaast mikt men qua deelnemers puur op piloten die ook actief zijn in het Amerikaans kampioenschap. Ook hier bevestigde BMW Motorsport zijn aanwezigheid en rekent men op maar liefst 4 officiële piloten die het Beierse merk virtueel zullen vertegenwoordigen van de 50 die tot nu toe hun deelname hebben aangegeven. Zelfs de commentator John Hindhaugh - beter bekend van Radio Le Mans - zal zijn stem verlenen tijdens dit uniek evenement. De uitzending start zaterdag om 18.30 uur en zal live te volgen zijn op het YouTube-kanaal van iRacing eSports Network.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Als u dacht dat zaterdag al goed gevuld is, dan wordt de trend gewoon doorgetrokken naar zondag. Vorige week pakte Veloce eSports, de organisatie waar tweevoudig Formule E-kampioen Jean-Éric Vergne mee aandeelhouder is, uit met #NotTheAusGP. Daarbij gingen twintig piloten de strijd aan op het Codemasters-spel F1 2019. Naast de vele namen uit eigen rangen kon men ook hier toch een paar bekende namen strikken. Lando Norris was natuurlijk de bekendste, maar ook België was vertegenwoordigd met Stoffel Vandoorne en Thibaut Courtois. De keeper van Real Madrid en onze nationale ploeg leek een vreemde eend in de bijt, maar bewees dat hij genoeg ervaring heeft met het spel. Beiden Belgen werden ondertussen trouwens ook bevestigd voor het vervolg: #NotTheBahGP. De uitzending start vanaf 18.30 uur en is te volgen via het YouTube-kanaal van Veloce of - voor de grote fans - kan men zich ook wenden richting het Twitch-kanaal van Vandoorne.

F1 Start Bahrain Grand Prix 2019
F1 Start Bahrain Grand Prix 2019
Hiermee is het weekend nog niet afgesloten. Direct na de #NotTheBahGP, komt de Formule 1 zelf met een virtuele versie van de Grote Prijs van Bahrein. Om de leemte te vullen gaat de F1 namelijk elke GP die uitgesteld of geschrapt is omzetten naar een virtuele Grand Prix waarbij telkens de helft van de originele race afgewerkt wordt op het officiële F1 2019 spel. Qua grid mikt men dan op piloten die op dit moment aanwezig zijn in de Formule 1, geflankeerd door andere sterren. De uitzending zal starten vanaf 21 uur en zal live te volgen zijn op ondermeer het YouTube-kanaal van de organisatie zelf. Kortom u zult zich dan toch niet vervelen dit weekend.

Foto's: Georges de Coster - VLN - Hankook 24H Series - Torque eSports - Porsche Motorsport - Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Varia op vrijdag 20 maart 2020.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons