van der Horst

Twee afzonderlijke klassementen voor de VW Fun Cup in 2021

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Om de teams van de VW Fun Cup powered by Hankook zoveel mogelijk te helpen bij de samenstelling van de teams voor het kampioenschap van 2021, heeft organisator Kronos Events enkele aanpassingen doorgevoerd aan het reglement. Er komen voortaan twee onafhankelijke Monoplace-klassementen (Fun en Cup), met drie verschillende kampioenschappen (Fun, Cup en Pure). In Cup worden twee Top Guns toegelaten per team met minstens drie rijders. De Biplaces, de Evo1's en de Evo2's behouden dan weer hun eigen kampioenschappen.
Start 2020 VW Fun Cup Trophée d'Alsace
Start 2020 VW Fun Cup Trophée d'Alsace
"Het algemene klassement zoals we het kenden, wordt vervangen door afgescheiden resultaten", verklaart Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “De Cup-klasse verzamelt alle teams met minstens één Top Gun-rijder. Het wordt de categorie voor rijders die kiezen voor de pure competitie en kunnen appreciëren dat de lat in de VW Fun Cup powered by Hankook enorm hoog ligt. Maar de VW Fun Cup is ook en vooral een formule voor de zogenaamde amateurrijders. We willen hen meer in de kijker zetten dankzij de Fun-categorie, de klasse voor teams zonder Top Gun. Met hun eigen klassement krijgen ze een prachtige kans om tegen elkaar te racen. In de Fun-klasse is er daarnaast ook het Pure-kampioenschap voor wagens met uitsluitend de VW Fun Cup als ervaring. Tot slot behouden we uiteraard de Biplaces-, Evo1- en Evo2-kampioenschappen."  

Comtoyou Racing - VW Fun Cup #292
Comtoyou Racing - VW Fun Cup #292
Door een beter onderscheid te maken tussen Cup en Fun, wil Kronos Events dat iedereen zijn plaats vindt in een van de kampioenschappen, dat is aangepast aan hun niveau en hun ervaring. Het VW Fun Cup-kampioenschap van 2020 was geen zoals alle andere. Met slechts drie verreden wedstrijden konden er geen kampioenen worden uitgeroepen. Gelukkig had Kronos Events al op dat scenario geanticipeerd door een ‘superseizoen’ 2020-2021 aan te kondigen, een klassement op basis van de tien wedstrijden van beide seizoenen, de drie van 2020 en de zeven van 2021, waarbij het kampioenschap van 2021 natuurlijk ook het traditionele format behoudt.

“We bevinden ons in een nooit eerder geziene situatie en er staan ons grote uitdagingen te wachten”, besluit Marc Van Dalen. “Dat geldt voor Kronos Events, promotor van het kampioenschap, maar ook voor teams en rijders die ons al die jaren trouw gebleven zijn. We hebben naar hun vragen en noden geluisterd, met de bedoeling dat de VW Fun Cup powered by Hankook de referentie blijft die het vandaag is, met een bijzonder voordelige verhouding tussen prijs en plezier. Onze gedeelde passie voor de autosport zal deze crisis overleven als we elkaar steunen en alles wijst erop dat we een mooi seizoen zullen beleven in 2021!” 

VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 24 februari 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons