van der Horst

Twee op twee voor Lukyanuk

Alexey Lukyanuk
Alexey Lukyanuk
Alexey Lukyanuk scoort in het Europese kampioenschap ERC een twee op twee met winst op de Canarische Eilanden. De Rus had weinig moeite met Nikolay Gryazin en een knappe Fabian Kreim.
  • Circuit Zolder
Welgeteld één proef moest Alexey Lukyanuk de kop afgeven. Cruz Enrique verbaasde door op de openingsdag even de leiding over te nemen in zijn impossante Porsche GT3. Maar op de derde proef herstelde de Rus de orde en schudde hij iedereen van zich af. Hij nam in zijn Fiesta R5 afstand doorheen de rally en zette zelfs op de slotproef nog de besttijd neer. Aan de meet hield hij 54.1 seconden over op Nikolay Gryazin en anderhalve minuut op Fabian Kreim, beide in een Skoda Fabia R5.

José Antonio Suarez parkeer zijn Hyundai i20 op een vierde stek op zevenkwartminuut van de winnaar. Hij hield maar net een ontzettend sterke Laurent Perrier af in een Peugeot 208 T16 R5. Het Franse talent toonde waartoe hij in staat is in de moeilijk tembare Peugeot.

Er was amper één Belg actief. Bjorn Degandt eindigde veertiende met Albert von Thurn und Taxis op ruim vier minuten van de Lukyanuk. 

Met een twee op twee doet Lukyanuk nu al een greep naar de ERC-eindzege.

Eind deze maand snijdt het ERC de mythische Acropolis aan.

Foto: ERC SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 5 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Islas Canarias.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons