van der Horst

Twee op twee voor Solberg, Latvala viert ook

Oliver Solberg - VW Polo GTi R5
Oliver Solberg - VW Polo GTi R5
Oliver Solberg boekt een twee op twee dit seizoen met winst in de Letse Sarma Rally, meetellend voor het Letse en Estse kampioenschap. De zoon van Petter Solberg staat ook aan de leiding in beide nationale kampioenschappen. Even verderop won Jari-Matti Latvala een rally in Finland die meetelde voor het Finse historic kampioenschap.
Twee op twee dus voor de zoon van Petter Solberg in zijn Volkswagen Polo GTI R5. Solberg was echter niet de snelste in Letland en klokte maar één besttijd op acht proeven. Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) was veruit de rapste in de sneeuw. Hij won zes proeven en leek autoritair naar winst te rijden, maar hij viel terug na een lekke band. Hij werd wel nog derde. De Est Georg Gross (Ford Fiesta WRC) werd tweede.

Interessant was ook het gevecht in R2 want onder meer Martin Sesks, Ken Torn en Roland Poom gingen er de rally van Zweden voorbereiden en kruisten op die manier een eerste keer de degens. Sesks haalde het met driekwart minuut voorsprong op Torn en ruim een minuut op Poom.

Jari-Matti Latvala - Toyota Celica ST165
Jari-Matti Latvala - Toyota Celica ST165
In Finland kreeg de Peurunkaralli dan weer hoog bezoek. Jari-Matti Latvala ging er zich amuseren aan zijn zelf opgebouwde Toyota Celica ST165. Echt moeilijk had hij het niet, want Henri Hokkale werd er tweede in een Peugeot 208 R2, op twee minuten. Volgende week wordt het andere koek in Zweden, want dan heet de tegenstand opnieuw Ott Tänak, Thierry Neuville en Sébastien Ogier. Feest zal het sowieso zijn, want Latvala komt voor de 197ste keer aan de start van een WRC-manche waarmee hij de vorige recordman Carlos Sainz voorbij gaat.

Foto: Oliver Solberg & Jari-Matti LatvalaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 10 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons