van der Horst

Twee piepjonge Belgen tonen hun racetalent in de hoogmis van de rallycross

Kobe Pauwels & Thomas Martens
Kobe Pauwels & Thomas Martens
Kobe Pauwels (15) en Thomas Martens (14) zijn volgende week de enige niet-Scandinaven tijdens de RallyX Nordic in Höljes. Een legendarisch evenement dat wereldwijd beschouwd wordt als de hoogmis van de rallycross. De jonge Limburgers vormen daarbij een team met Thierry Neuville en Timmy Hansen, respectievelijk vice-wereldkampioen in het WRC en wereldkampioen in het WRX.
Wagens die sneller uit de startblokken schieten dan een Formule 1-bolide: van 2 tot en met 5 juli is dergelijk spektakel te bewonderen in het Zweedse Höljes tijdens het All-Star Magic Weekend. Daarbij ook twee waaghalzen uit Limburg, die ondanks hun prille leeftijd al heel wat bereikten in de autosport. Met talloze titels in verschillende disciplines op zak, werden de twee als enige West-Europeanen geselecteerd voor een ultieme test van hun aanstormende talent. In een sport die gedomineerd wordt door Scandinaven, wagen Kobe en Thomas zich in het hol van de leeuw.

Thomas krijgt een plek op de starting grid in de CrossCar Junior-klasse, terwijl Kobe start in de reguliere CrossCar klasse. Dat op uitnodiging en onder begeleiding van twee wereldtoppers in de rallysport. In het kader van zijn CrossCar-team LifeLive rijdt vijfmalig vice-wereldkampioen rally Thierry Neuville (WRC) in hun kielzog − als hij kan volgen tenminste. Ook regerend wereldkampioen rallycross Timmy Hansen (WRX) engageerde zich om de twee Belgische supertalenten onder zijn vleugels te nemen.

Foto: ​lividperceptiondesignSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross op dinsdag 30 juni 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons