van der Horst

Twee podiumplaatsen voor Strauven in Spaanse F4, eerste punten voor Dedecker

Thomas Strauven
Thomas Strauven
Op het circuit van Portimao, in de Portugese Algarve, vond afgelopen weekend de tweede manche van het Spaanse Formule 4 kampioenschap plaats. Keanu Al Azhari dikte zijn puntentotaal rijkelijk aan met twee zeges en een tweede plaats. Vanuit Belgische zijde pakte Thomas Strauven twee podiumplaatsen terwijl Douwe Dedecker voor de eerste keer dit seizoen in de punten eindigde.
Keanu Al Azhari is na de afspraak in Portimao steviger leider in de tussenstand. De jongeman uit de Emiraten zegevierde in race één en race drie en pakte de tweede plaats in de tweede race. Lucas Fluxa werd drie keer zesde en staat tweede in de tussenstand, nipt voor Thomas Strauven. 

Onze landgenoot kende na een zege en podiumplaats in Jarama, opnieuw een goed weekend. In de eerste wedstrijd op zaterdag startte de Limburger vanaf plaats 5 maar ging in één beweging heel knap voorbij twee concurrenten om de laatste podiumplaats veilig te stellen. In de tweede race, de eerste van zondag, werd hij kansloos uit de wedstrijd gekegeld door een concurrent. Gelukkig kon de Rodin piloot het weekend met een positieve noot, en een fles champagne afsluiten na opnieuw een podium in de derde race.

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Voor Douwe Dedecker liep de start van het seizoen wat moeizamer. De GRS Team piloot zakte puntenloos af richting Portimao maar kon in race twee toch de eerste punten achter zijn naam zetten dankzij een negende plaats. In race één kreeg hij af te rekenen met technische problemen, in race drie werd de man uit Bree veertiende. 

Tijdens het eerste weekend van juli staat op Paul Ricard de volgende afspraak gepland.

Foto's: Rodin & Douwe DedeckerDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op maandag 10 juni 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons